Ultima oră

Pistoalele cu care Napoleon a vrut să se sinucidă, vândute pe o sumă exorbitantă

Două arme care i-au aparținut împăratului francez Napoleon Bonaparte, cu care a vrut cândva să se sinucidă, au fost vândute la licitație pentru suma impresionantă de 1,69 milioane de euro, relatează BBC.

Armele, care au fost realizate de armurierul parizian Louis-Marin Gosset, ar fi trebuit să se vândă cu 1,2 – 1,5 milioane de euro.

Pistoalele au fost vândute duminică la casa de licitații Osenat, în apropierea palatului Fontainebleau, unde Napoleon Bonaparte a încercat să își pună capăt zilelor după abdicarea sa, în anul 1814.

Scoaterea la vânzare a pistoalelor survine după ce Ministerul francez al Culturii le-a catalogat recent drept comori naționale și a interzis exportul lor.

Guvernul francez are la dispoziție 30 de luni pentru a înainta o ofertă de cumpărare noului proprietar, identitatea sa nefiind dezvăluită. Acest lucru înseamnă că pistoalele pot părăsi Franța doar temporar.

Pistoalele sunt încrustate cu aur și argint și au gravată o imagine a lui Napoleon. Se spune că acesta ar fi vrut să le utilizeze pentru a se sinucide în noaptea de 12 aprilie 1814, după înfrângerea armatei sale.

Se spune că acesta ar fi vrut să le folosească pentru a se sinucide în noaptea de 12 aprilie 1814, după înfrângerea armatei sale de către forțele străine și ocuparea Parisului. Tentativa sa de a-și lua viața s-a dovedit a fi un eșec, întrucât marele său scutier Armand de Caulaincourt a scos praful de pușcă din arme, iar Bonaparte a luat otravă, dar a scăpat cu viață.

Apoi, împăratul francez a dăruit pistoalele lui Caulaincourt, care, la rândul său, le-a oferit urmașilor săi.

În plus, la vânzare au fost puse și cutia originală a pistoalelor și diverse accesorii, printre care un corn de praf de pușcă și diverse tije de tasare a prafului de pușcă.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *