Actualitate

Planuri mari privind construirea unei telegondole de la Novaci la Rânca

Primarul orașului Novaci, Dumitru Leuștean a avut joi, 04 februarie 2021, o întâlnire cu un reprezentant din cadrul firmei Doppelmayr, dar și cu parlamentarii PNL și USR PLUS din Gorj, în cadrul căreia s-au purtat discuții referitoare la înființarea de noi pârtii de ski în zona montană Rânca, precum și posibilitatea asigurării legăturii între pârtiile existente și între pârtiile din județele alăturate (Vidra-Vâlcea, Rusu-Hunedoara).
Mai pe scurt, s-a propus realizarea unei telegondole de la Novaci la Rânca-Păpușa pentru evitarea aglomerației în stațiune.

„Joi, în data de 4.02, am avut o întâlnire cu un reprezentant din cadrul firmei Doppelmayr cu care am discutat detalii cu privire la înființarea de noi pârtii de ski în zona Montană Rânca, precum și posibilitatea asigurării legăturii între pârtiile existente și între pârtiile din județele alăturate (Vidra-Vâlcea, Rusu-Hunedoara). De asemenea, s-a pus în discuție evitarea aglomerației în stațiune prin implementarea unui sistem pe cablu care să faciliteze transportul turiștilor din orașul Novaci spre zona Rânca-Păpușa.
Ieri am prezentat această inițiativă parlamentarilor PNL și USR Gorj, care s-au oferit să susțină acest proiect. În următoarele 10 zile, reprezentanții firmei Doppelmayr, vor reveni cu detalii referitoare la expertiza și bugetul necesar demarării acestui proiect”, a anunțat primarul orașului Novaci, Dumitru Leuștean.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button