Politică

Planurile senatorului Iordache după revenirea în PNL. Când vor avea loc alegerile

Senatorul Ion Iordache a anunțat, luni, că a revenit în Partidul Național Liberal după ce, anul trecut, a părăsit formațiunea politică în urma unor nemulțumiri legate de modul în care PNL era condus în mandatul președintelui Florin Cîțu.

Liderii PNL au decis, luni, să dizolve Biroul Permanent Județean al PNL Gorj. Forul de conducere al organizației județene stabilise, în ultima ședință, ca, pe data de 23 octombrie, să fie organizată conferința județeană de alegeri. După decizia BPN, senatorul Ion Iordache a anunțat că revine în Partidul Național Liberal. Parlamentarul spune că se va implica în organizarea alegerilor interne. Ion Iordache afirmă că nu va mai avea loc, pe data de 23 octombrie, conferința județeană la PNL Gorj. “Planul meu de acum înainte este să construim din punct de vedere politic o filială la Gorj care să aibă rezultate superioare celor care au fost până acum, în primul rând, și vreau, din punct de vedere administrativ, să punem în mișcare instituțiile din județ într-un alt ritm. Să fie mai eficiente, să aibă un mod de colaborare între ele și cu autoritățile locale și cu cetățenii mai productiv, mai eficient, mai aproape de oameni și o mai multă implicare. Din câte știu eu, deși nu am văzut decizia BPN, s-a stabilit ca, în 60 de zile, să se organizeze alegeri. Este un nou BPJ care va trebui să stabilească un parcurs pentru alegeri conform statutului. Din câte știu, la acea decizie nu a luat parte nici președintele și decizia pe care a luat-o acest BPJ, săptămâna trecută, era de a propune CDJ-ului să aprobe. Deci, nu este suficientă o propunere, nu s-a ajuns la a fi o decizie validată. Se va continua pe statut și vom vedea când se vor stabili. Cu siguranță, trebuie să ne încadrăm în termenul de 60 de zile. Mă voi implica activ, ca de obicei, adică nu voi avea un rol decorativ în niciun caz”, spune Ion Iordache.

Ce se va întâmpla cu Vîlceanu și Pecingină

Ion Iordache spune că vrea să colaboreze cu deputații Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină. Cei doi deputați vor face parte de drept din noul Birou Permanent Județean, având în vedere că sunt parlamentari. „Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină sunt membrii PNL, fac parte din organizația Gorj și din Biroul Județean, conform statutului, și îmi doresc să colaborăm și să fim mai eficienți de până acum. Eu cred că putem colabora, nu am avut niciodată vreo divergență sau vreun conflict care să nu permită o colaborare. Au fost divergențe de opinie, chestiuni de viziune politică, dar, personal nu am avut niciun fel de problemă care ar putea împiedica o colaborare. Marcel Romanescu, din câte știu eu, face parte din Biroul Județean, acum, vedem ce-și dorește fiecare. În momentul de față, va trebuie să facem o reorganizare a filialei. BPJ va lua niște decizii legat de acest aspect, iar în etapa următoare, în care cei care doresc să candideze își vor exprima intenția este o altă discuție. Domnul Știrbu a anunțat că, până la sfârșitul săptămânii, va fi o ședință de Birou Județean, când vom pune bazele unui nou mod de lucru și a unei noi organizări”, a conchis senatorul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *