Dezvăluiri

PMP plus PSD egal LOVEle! Davițoiu s-a mufat la un proiect din bani europeni derulat de primarul Pigui! Excursie de 12.000 de euro pentru bătrâni!

Un proiect finanțat cu bani europeni, care viza reducerea numărului de persoane vârstnice aflate în situație de vulnerabilitate, la nivelul comunei Peștisani, a stârnit rapid interesul unor persoane din siajul primarului social-democrat Cosmin Pigui. Astfel, din cei 2.793.224 de lei, cât a fost valoarea totală a proiectului, și-au luat câte o felie consistentă firmele patronate de Nicolae Davițoiu, președintele PMP Gorj și Alin Fuiorea, patronul pensiunii ”La Moară” din Peștișani, membru PMP, prietenii de șpriț ai primarului Pigui. Problema este că, pentru două excursii organizate cu vârstnicii beneficiari ai proiectului, atribuirea contractului firmei lui Davițoiu s-a făcut după prestarea serviciului, adică după ce ”bunicii comunității” au revenit din cele două călătorii.

Felia de catering – 190.000 de lei

Proiectul ”Bunicii comunității – comuna Peștișani”, finanțat prin Programul Operațional Capital Uman avea ca scop rezolvarea unor probleme reale ale vârstnicilor, legate de izolarea socială, sentimentul de inutilitate și accesul la servicii sociale integrate dedicate acestui segment de populație.

Peste 2,3 milioane de lei au fost alocați de la bugetul UE și 410.000 de lei de la bugetul public national pentru acest proiect demarat, official, în perioada iunie 2019 – iunie 2022, numai că termentul de implementare a fost depășit cu trei luni, până în septembrie a.c..

Dincolo de activitățile derulate în cadrul proiectului, în cei trei ani, publicate, în mod constant, pe siteul special dedicat acestuia, la bani s-au lipit și firmele unor apropiați ai primarului comunei Peștișani, Cosmin Pigui.

Mai exact, pe 28 ianuarie 2020, societății Blue Infinit SRL, care deține restaurantul și pensiunea ”La Moară” din Peștișani, i-au fost atribuite, printr-o procedură simplificată, două contracte, unul cadru și unul subsecvent, de 136.200 de lei, respectiv 54.480 de lei, pentru servicii de catering. Firma e controlată de Alin Fuiorea, un antreprenor local aflat în cercul de prieteni al primarului Pigui.

 

De altfel, cu doar o săptămână înainte ca firma familiei sale să primească acest contract cadou de 190.680 de lei, Alin Fuiorea, pe atunci vicepreședinte al organizației locale PNL Peștișani a trecut, împreună cu câțiva colegi, la PMP, partid condus la Gorj de Nicolae Davițoiu, prieten vechi al primarului PSD Cosmin Pigui.

Public, explicația a fost aceea că organizația județeană a PNL l-a desemnat candidat la postul de primar pe Ilie Fuiorea, fără să fie făcut un sondaj. În realitate, Alin Fuiorea și cei din jurul său, nu voiau ca Pigui să-l aibă contracandidat pe unul dintre oponenții fervenți ai săi și pregătiseră un candidat ”de paie” care să nu-i creeze nicio emoție primarului în funcție.

Davițoiu, la încasare: 12.000 de euro!

 Pe 5 august a.c., Primăria Peștișani a atribuit, tot printr-o procedură simplificată, un contract pentru ”servicii organizare excursii” firmei Nic & Sum SRL din Tg-Jiu. Pentru 60.130 de lei, firma lui Nicolae Davițoiu trebuia să organizeze o excursie de o zi, fără cazare, pentru beneficiarii proiectului ”Bunicii comunității”.

Culmea este că excursia a avut loc pe 29 iulie, adică exact cu o săptămână înainte de a fi contractată.  În jur de 30 de vârstnici au fost plimbați pe la mănăstirile Lainici și Prislop, la Castelul Corvinilor și Grădinile Banpotoc din Hunedoara, iar seara s-au întors acasă. Și cam atât!

Lucrurile se complică, în situația în care organele judiciare vor fi interesate cum o altă excursie, care s-a întins pe patru zile, cu trei nopți de cazare, a costat 66.400 de lei, și o călătorie de o zi, care a presupus un traseu de maximum 400 de km, dus-întors, a costat 60.130 de lei.

Nicolae Davițoiu, șeful PMP Gorj, e un vechi prieten al primarului social-democrat Cosmin Pigui, așa că, de banii ăștia, cel mai probabil, i-a oferit, bonus, acestuia, câteva știri despre proiectul ”Bunicii comunității”, la televiziunea locală pe care o patronează.

Davițoiu menține, de obicei, o legătură strânsă cu liderii partidelor, cel puțin pe perioada cât aceștia dețin puterea. În prezent, PSD e într-un concubinaj politic scabros cu PMP și îi menține în funcții importante pe unii protejați ai așa zisului lider local al ”popularilor”.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
https://api.clevernt.com/a9087cb8-cfba-11ec-a592-cabfa2a5a2de/