Ultima oră

Polițele RCA City Insurance au expirat. Cum își pot recupera banii șoferii care au rămas fără asigurare

Începând de astăzi, poliţele RCA emise de City Insurance nu mai sunt valabile, chiar dacă perioada lor de valabilitate încă nu s-a terminat. Şi există sute de mii de români care încă au mașinile asigurate la City Insurance.

Drept urmare, proprietarii maşinilor lovite de şoferi care au RCA la firma falimentară vor trece printr-un adevărat coşmar birocratic pentru a-şi recupera paguba. Ei trebuie să apeleze la instanţă sau la Biroul Asigurătorilor de Autovehicule, dacă au fost răniţi în accident.

De astăzi cele 500.000 de poliţe RCA emise de City Insurance nu mai sunt valabile. Şoferii trebuie să încheie o nouă poliţă la una dintre celelalte companii de asigurare din piaţă.

Asigurările RCA emise de City au expirat după 90 de zile de când s-a declarat falimentului companiei.

Păgubiţii în accidentele auto provocate de şoferi care au avut poliţe RCA la City şi nu şi-au cumpărat alta nouă, nu vor putea fi despăgubiţi chiar dacă valabilitatea poliţei City depăşea data de 12 mai.

„Se pot adresa biroului asiguratorilor de autovehicule din Romania pentru a fi despăgubiți din Fondurile de Protecție ale Victimelor Străzii, și asta în situația în care accidentul a implicat, din nefericire, vătămări corporale sau chiar decese”, spune directorul ASF Dan Apostol.

Dacă păgubitul nu a fost rănit singura soluţie este să se adreseze în instanţă împotriva şoferului care a provocat accidentul.

Falimentul City Insurance este cel mai mare din istoria asigurărilor din România.

De când a fost retrasă autorizația de funcționare a Societății City Insurance, șoferii asigurați la compania falimentară s-au adresat pentru despăgubiri Fondului de Garantare a Asiguraților. Aproximativ 34.000 de dosare de daună sunt deschise în prezent.

Cum să recuperezi banii de pe o poliţă City Insurance
1 ianuarie 2022 – 30 iunie 2022 – valabilitate poliţă RCA

12 mai – poliţele City nu mai pot fi folosite

12 mai – 30 iunie – perioadă pe care se pot recupera banii

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button