Politică

Politica nu e în carantină! Chivu cere demisia managerului Spitalul Rovinari, pe motiv că unitatea nu are echipamente de protecție, dar Podaru încasează peste 12.000 de lei lunar

Laurențiu Chivu, consilier fost liberal în căutare de partid politic, atacă, frecvent, unitatea medicală din Rovinari, pe motiv că spitalul nu este pregătit să lupte cu coronaviruslui, punctând că, în schimb, managerul acestuia, Constantin Podaru, are un salariu brut de peste 22.000 de lei. Asta, în timp ce personalul spitalului nu ar avea de nici unele. Tot acesta susține că s-a dorit transformarea spitalului în unul pentru tratarea pacienților afectați de Covid 19, dar nu s-a putut asta, fiind aleasă, în schimb, unitatea din Târgu-Cărbunești. Reprezentanții unității medicale au asigurat însă, public, pacienții că Spitalul Rovinari are de la mănuși, măști chirurgicale, combinezoane, termometre speciale la dezinfectanți.

„În loc să fii cumpărat măști, mânuși, combinezoane, termometru cu termoviziune și alte echipamente de protecție, a achiziționat desigur prioritar pentru el, un banner/firmă luminoasă cu sigla spitalului?!”, a scris consilierul Chivu pe pagina sa de Facebook, critic, la adresa managerului Constantin Podaru care încasează, potrivit acestuia, un salariu de peste 12.000 de lei net, acesta cerându-i demisia din funcție.

„Luna trecută, consilierii locali i-au aprobat alți bani, încă 1 mld. lei pentru achiziția de dezinfectanți, având în vedere situația actuală. Spitalul din Rovinari nu are nici măcar apă caldă, nu are măști de protecție, nu are combinezoane, nu are echipamente de protecție, ce să mai vorbim de un tester rapid, nu are termometru cu termoviziune, nu are manager competent, de aceea, solicit public demisia d-lui Podaru Constantin, pentru siguranța pacienților și al personalului sanitar și auxiliar”, a completat Chivu.

În replică, reprezentanții Spitalului Orășenesc Rovinari spun că politicianul care atacă unitatea medicală este în căutare doar de capital electoral. ,,Contrar informațiilor apărute în ultimele zile pe rețelele de socializare, asigurăm populația că Spitalul Orășenesc „Sf. Ștefan” deține echipamente de protecție suficiente pentru protecția cadrelor medicale și a pacienților. Astfel, în acest moment deținem un stoc suficient de mănuși de protecție, măști chirurgicale, măști FFP 2 și FFP 3, termometru cu termoviziune, dezinfectanți pentru mâini și suprafețe, combinezoane de protecție și alte echipamente necesare. În aceste săptămâni critice pentru întreaga țară și nu numai, vă rugăm să nu vă încredeți în afirmațiile unor persoane care nu sunt interesate decât de capital electoral și nu doresc altceva decât denigrarea instituției noastre”, comunică unitatea medicală.

De altfel, spitalul din Rovinari a reușit să confecționeze cu ajutorul unei croitorii sute de măști cu tifon pentru personalul unității.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *