Actualitate

Romanescu a sărit în ajutorul fraților izolați! Primarul le-a trimis un sac de pâine

Edilul municipiului Târgu-Jiu, Marcel Romanescu, a reparat, personal, greșeala subalternilor săi care au uitat, săptămâna trecută, să le ducă, la doi frați izolați la domiciliu în oraș, și pâine. Tinerilor li s-a transportat hrană la domiciliu, atunci, după trei zile de așteptare, dar nu li s-a oferit și acest produs, ci doar două pungi de făină de mălai. Primarul a cerut însă gorjonline.ro detalii despre identitatea cetățenilor aflați în cauză și le-a transmis, vineri, acestora nu doar 12 pâini ci și multe alte produse necesare.

Cei doi frați din Târgu-Jiu au rămas uimiți de intervenția autorităților locale și i-au transmis mulțumiri primarului Marcel Romanescu pentru că s-a gândit la ei. Unul dintre frați a transmis publicației și faptul că primăria le-a adus acasă încă un sac de cartofi, 12 franzele, orez, zahăr și făină de mălai. Tinerii sunt în izolare de domiciliu după ce unul dintre frați a revenit din Austria.

În Gorj erau duminică 3115 persoane în autoizolare la domiciliu, o mare parte beneficiind de sprijinul autorităților locale, și 275 în carantină. Numărul carantinaților a crescut, în timp ce al autoizolaților a scăzut, 3275 fiind izolați sâmbătă în Gorj.

„Reamintim persoanelor aflate în izolare la domiciliu care părăsesc locaţia în care au fost plasate, fără aprobarea autorităţilor competente, că sunt considerate persoane cu risc crescut de contagiozitate şi sunt conduse de forţele de ordine publică şi plasate în carantină instituţionalizată. De asemenea, persoanele carantinate, ca măsură de prevenire a răspândirii COVID-19, care părăsesc locaţia în care acestea au fost plasate, fără aprobarea autorităţilor competente, sunt carantinate pentru o nouă perioadă de 14 zile”, se precizează în comunicatul DSP Gorj. În ultimele 24 de ore, poliţiştii şi jandarmii gorjeni au aplicat peste 200 de sancţiuni în valoare de aproximativ 123.000 lei au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor dispuse privind condiţiile în care se poate realiza circulaţia persoanelor pe durata stării de urgenţă.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *