Eveniment

Polițist executat de asociația de locatari

Polițistul Gabriel Negoiță, condamnat la opt ani cu executare pentru luare de mită a fost executat de asociația de locatari nr.182 din Târgu Jiu. Asta pentru debitele acumulate de fostul salariat al IPJ Gorj la locuința de serviciu pe care încă o deține în blocul polițiștilor de vizavi de Autogara municipiului.

Negoiță a încercat, deși este in închisoare, să oprească executarea pentru debitele acumulate, încercând să scape de judecătorul care judecă dosarul. Cererea sa de recuzare a magistratului Stamatescu Alexandru Andrei a fost însă considerată nefondată de instanța de judecată. Instanță a stabilit, ieri, o amânare în acest proces aflat pe rolul Judecătoriei Târgu Jiu din 1 septembrie.

Gabriel Negoiță a fost trimis în judecată în vara anului 2017. Acesta a fost acuzat că a primit bani pentru ca anumite dosare să fie finalizate într-un mod favorabil. „La data de 12 decembrie 2016 martorul denunțător I. C. a sesizat că în vara anului 2014 a avut o altercație minoră cu două persoane care în timp ce se jucau cu o minge au lovit autoturismul unui vecin. La fața locului s-a deplasat un echipaj de poliție, iar I.C. a apreciat că lucrurile au fost lămurite, considerând că a fost mai mult o discuție între locatarii aceluiași cartier. După o lună, I.C. a fost contactat de Negoiță Gabriel – agent de poliție la Poliția Municipiului Tg-Jiu, care i-a adus la cunoștință că este cercetat într-un dosar penal cu referire la incidentul mai sus menționat. Agentul de poliție i-a solicitat o întâlnire, spunându-i să vină în târgul de mașini. I.C. a acceptat și s-a întâlnit în locul respectiv cu agentul Negoiță Gabriel care era îmbrăcat în uniformă. În cadrul întâlnirii, agentul Negoiță Gabriel l-a asigurat că nu sunt probleme în cadrul dosarului întrucât o cunoaște pe C.C. – mama uneia din cele două persoane cu care avusese altercația cu o lună în urmă și va vorbi personal cu ea. La circa trei săptămâni, agentul de poliție l-a contactat din nou telefonic pe I.C. solicitându-i o nouă întâlnire, împrejurare în care i-a cerut suma de 200 lei pentru a vorbi cu C.C. și a rezolva astfel favorabil dosarul pe care-l avea în cercetări. I.C. i-a înmânat numitului Negoiță Gabriel suma de 200 lei. După aproximativ o lună, agentul de poliție Negoiță Gabriel l-a contactat telefonic pe I.C. și s-au întâlnit. Cu ocazia întâlnirii Negoiță Gabriel l-a asigurat pe I.C. că a discutat cu C.C., că dosarul s-a finalizat, asigurându-l că nu mai sunt probleme și i-a mai cerut suma de 200 lei pentru motorină întrucât îi trebuie să meargă la fiica sa. De asemenea, Negoiță Gabriel l-a mai contactat ulterior pe I.C. și i-a mai solicitat 200 lei pentru motorină, sumă pe care a primit-o de la denunțător. Suma de bani i-a fost înmânată agentului de poliție pe strada Comuna din Paris unde a venit cu autoturismul de serviciu și fiind însoțit de un coleg“, se precizează în rechizitoriu.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
https://api.clevernt.com/a9087cb8-cfba-11ec-a592-cabfa2a5a2de/