Ultima oră

Polițiști acuzați de torturarea unui cetățean ucrainean

Poliţişti din Bucureşti sunt acuzaţi de totrurarea unui cetăţean ucrainean, în 2023, după ce au intervenit la un centru pentru cazarea cetăţenilor din Ucraina, însă dosarul penal deschis în urma evenimentului a fost clasat. De asemenea, ancheta internă nu a relevat nereguli în intervenţia poliţiştilor, iar ucraineanul care a reclamat abuzul este cercetat pentru două fapte de ultraj.

IGPR a transmis, marţi, precizări după apariţia ăn spaţiul public a unor informaţii cu privire la ”implicarea unor poliţişti români, într-un caz de tortură asupra unui ucrainean”.

„La data de 30 octombrie 2023, în jurul orei 03.20, în urma unui apel la S.N.U.A.U. 112, poliţişti din cadrul Directiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 6 Poliţie s-au deplasat la o adresă din Sectorul 2, la un centru pentru refugiaţi, unde s-a reclamat o altercaţie între 2 bărbaţi, cazaţi în acea unitate. Poliţiştii ajunşi la faţa locului, în urma verificărilor efectuate, au identificat persoana vătămată care prezenta mai multe leziuni în zona feţei, căreia un echipaj SMURD i-a acordat îngrijiri medicale”, a transmis, marţi seară, IGPR.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *