Actualitate

Polițiștii care au convins bărbatul să coboare de pe Spitalul Tudor Vladimirescu, lăudați de EUROPOL

Sindicatul polițiștilor europeni EUROPOL a lăudat intervenția celor trei polițiști de la Gorj, în cazul bărbatului care vineri a amenințat că recurge la un gest extrem, dacă nu-și vede copilul. Acesta s-a urcat pe clădirea Spitalului Tudor Vladimirescu și a amenințat că se aruncă în gol.

„Această scenă s-a derulat în dimineața zilei de vineri în Târgu-Jiu, când un bărbat s-a urcat pe acoperișul Spitalului Județean „Tudor Vladimirescu” de unde a amenințat că se va arunca dacă nu își vede copilul, în ciuda faptului că împotriva sa fusese emis un ordin de protecție ca urmare a comportamentului violent adoptat față de membrii familiei. La fața locului au fost mobilizați de urgență colegii noștri, Dan și Florin din cadrul Biroului de Ordine Publică, unde împreună cu Cătălin ce deține funcția de negociator la nivelul IPJ Gorj au purtat ample discuții referitoare la cauzele care au condus la inițierea acestui gest necugetat. Constatând că exista riscul real ca bărbatul să sară de pe acoperiș întrucât acesta manifesta disperare în acțiunile sale, colegii noștri au inițiat și purtat discuții active urmate de acțiuni de empatizare care au condus la salvarea vieții bărbatului prin convingerea acestuia de a renunța la gestul extrem”, a transmis EUROPOL.
Pentru întreaga acțiune, cei trei polițiști au beneficiat și de suportul pompierilor din cadrul ISU Gorj care au intervenit la locul evenimentului, evitându-se înregistrarea unei tragedii.
„Îi felicităm cu această ocazie pe colegii noștri pentru profesionalismul de care au dat dovadă, contribuind și de această dată la salvarea unei vieți! Colegul nostru, Cătălin Milca, în calitatea sa de negociator, nu se află la prima realizare de acest gen, în decursul anilor 2021 și 2022 reușind să contribuie prin modul său de acțiune la salvarea altor 2 persoane pe care le-a determinat să renunțe la acest tip de gesturi necugetate”, a subliniat structura sindicală.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *