EvenimentUltima oră

Polițiștii gorjeni au reținut 25 de permise în acest weekend

În perioada 16-17 septembrie a.c., polițiștii rutieri din județul Gorj au intensificat activitățile pentru reducerea accidentelor rutiere prin combaterea principalelor cauze generatoare, precum și conștientizarea importanței respectării regulilor de circulație pe drumurile publice.

Activitățile sunt desfășurate în contextul Proiectului ROADPOL Safety Days, destinat conștientizării tuturor categoriilor de participanți la traficul rutier cu privire la riscurile la care se expun în situația în care nu respectă normele rutiere, în scopul adoptării de către aceștia a unei conduite responsabile atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Polițiștii au acționat pe principalele artere din județ, în vederea creșterii gradului de disciplină rutieră, prevenirea și combaterea consumului de alcool și droguri la volan și pentru impunerea respectării regimului legal de viteză.

De asemenea, polițiștii rutieri au purtat discuții cu participanții la trafic pentru conștientizarea importanței respectării normelor rutiere, în special cu privire la conducerea sub influența alcoolului sau sau substanțelor psihoactive, respectarea regimului legal de viteză, traversarea neregulamentară, utilizarea telefonului mobil sau portul centurii de siguranță.

În urma activităților efectuate au fost aplicate 96 de sancțiuni contravenționale pentru nerespectarea prevederilor rutiere, conform O.U.G. 195/2002 Republicată, în valoare de 50.032 de lei.

Dintre acestea, 38 de sancțiuni au fost aplicate pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost reținute 25 de permise de conducere, dintre care 18 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză, 4 pentru depășire neregulamentară, unul pentru consum de alcool, unul pentru neoprirea la culoarea roșie a semaforului și unul pentru nerespectarea dispozițiilor polițistului rutier.

Totodată, polițiștii au retras 6 certificate de înmatriculare, dintre care 3 pentru lipsa inspecției tehnice periodice și pentru alte abateri.

Polițiștii au constatat 5 infracțiuni la regimul rutier pentru conducerea unui autovehicul sub influența alcoolului și una pentru refuz de prelevare mostre biologice.

Exemple:

În data de 17 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Municipiului Motru au depistat, în trafic, un bărbat de 36 ani, din municipiul Motru, în timp ce conducea un autoturism, pe Bulevardul Trandafirilor din aceeași localitate, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,82 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În data de 18 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Turceni, au depistat, în trafic, un bărbat de 43 ani, din comuna Plopșoru, în timp ce conducea un autoturism, pe drumul public din localitatea de domiciliu, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,60 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În data de 17 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci, au depistat, în trafic, un bărbat de 32 ani, din comuna Alimpești, în timp ce conducea un autoturism, pe DJ 675 Baia de Fier, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,44 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În data de 18 septembrie a.c., polițiști din cadrul Poliției Orașului Novaci, au depistat, în trafic, un bărbat de 34 ani, din orașul Novaci, în timp ce conducea un autoturism, pe DN 67 C Novaci, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o concentrație de 0,98 mg/l alcool pur în aerul expirat.

În toate cazurile au fost întocmite dosare penale sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere a unui vehicul pe drumurile publice, de către o persoană aflată sub influența alcoolului.

În data de 17 septembrie a.c, polițiști din cadrul Poliției Orașului Turceni, au depistat, în trafic, un bărbat de 44 ani, din municipiul Drobeta Turnu-Severin, în timp ce conducea un autoturism, pe DC 48 Piscuri, iar în urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Fiind transportat la Spitalul Orășenesc Turceni în vederea recoltării de probe biologice de sânge pentru stabilirea cu exactitate a alcoolemiei, conducătorul auto a refuzat.

În cauză, a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de refuz sau sustragere de la prelevarea de probe biologice.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
https://api.clevernt.com/a9087cb8-cfba-11ec-a592-cabfa2a5a2de/