Dezvăluiri

Prefectul a suspendat concursul șmenuit de la Ambulanță! Autodenunțul îl poate scăpa de pușcărie pe managerul Constantinescu!

Concursul organizat de către Serviciul Județean de Ambulanță (SJA) Gorj, pentru ocuparea postului de șef Serviciu Achiziții Publice, a fost suspendat, după ce Corpul de Control al Instituției Prefectului a descoperit mai multe ilegalități. Totul a pornit de la o investigație de presă, potrivit căreia Constantin Bodescu și Traian Claudiu Constantinescu, personaje propulsate, cu sprijinul USR, la conducerea SJA, mai exact în funcțiile de director economic, respectiv manager, au șmenuit, la modul penal, un concurs. Pus în fața unor dovezi indubitabile, președintele USR Gorj, deputatul Radu Miruță, s-a simțit obligat să sesizeze doar Instituția Prefectului, nu și Parchetul. De altfel, nici după dispunerea măsurii suspendării concursului, adoptată în urma ilegalităților constatate, ”comunicată” unei părți a presei, nu exită informații că ar fi fost sesizate organele judiciare.

GorjNews.ro a dezvăluit, pe 31 august a.c. că, din postura de director economic, cu acceptul managerului Traian Claudiu Constantinescu, directorul economic Bodescu și-a scos la concurs un post de șef de achiziții publice, chiar în direcția condusă de el. ”În acest fel, Bodescu se definitivează într-un post de șef, ca să nu-i fie pus în pericol viitorul profesional, de guvernările viitoare, din care USR s-ar putea să lipsească. Ca să nu apară contracandidați, s-a uitat la el în CV și a cerut drept condiții obligatorii fix studiile de licență și cursurile absolvite de el.Ca urmare, a candidat singur și deja a trecut de prima probă”, a scris jurnalistul Narcis Daju.

Concret…

… la data de 11 august, a fost publicat anunțul pentru organizarea concursului, iar la dosarul de înscriere, printre alte documente trebuiau depuse două diplome/certificate de absolvire a unor cursuri de management, respectiv achiziții publice, acreditate de ANC și autorizate de către Ministerul Muncii și Ministerul Educației.

Acele documentele nu aveau nicio relevanță în legătură cu postul, ci au fost impuse doar pentru a-i creea un avantaj lui Bodescu în prima etapă a concursului, aceea de selecție a dosarelor, în sensul că orice aspirant la acea funcție, fără cele două documente la dosar, era declarat respins.
În aceste condiții, în data de 30 august, când a fost publicat rezultatul selecției dosarelor, singurul candidat era…Constantin Bodescu.

Practic, directorul economic Bodescu își crease, cu acceptul managerului Constantinescu, post de șef serviciu în cadrul Direcției economice pe care o conduce în prezent, și urma să susțină proba scrisă, la data de 6 septembrie, în fața unei comisii aleasă pe sprânceană. Adică, președintele comisiei fusese uns directorul tehnic Valentin Cătălin Cosor, despre care se spune că nu e deloc străin de concursurile trucate de la Ambulanța Gorj.
După apariția în presă a acestor informații și pentru a mima că USR nu girează trucarea concursurilor, deputatul Radu Miruță a sesizat Instituția Prefectului – Județul Gorj.

Șmen confirmat, concurs suspendat

Corpul de Control al prefectului a stabilit, în urma verificărilor, că postul de șef serviciu a fost înființat prin hotărâri ale Comitetului Director al SJA, deși schimbările în statul de funcții al instituției ar fi trebuit făcute prin ordin al Ministrului Sănătății. “Reprezentanții Prefecturii au mai stabilit că fișa postului vacant de șef serviciu nu acoperă întreaga sferă a atribuțiilor serviciului stabilită prin Regulamentul de organizare și funcționare a Serviciului Județean de Ambulanță Gorj. O altă problemă identificată a fost că stabilirea condițiilor specifice de ocupare a postului de șef serviciu (studii de specialitate doar în domeniul economic și cursuri/programe de specializare în doar două domenii, respectiv management și achiziții) nu are la bază o fundamentare adecvată cu privire la atribuțiile serviciului, aducându-se atingere Codului de etică și integritate al personalului S.J.A Gorj”, se arată într-un comunicat (?!) al Prefecturii Gorj, citat de presafarastapani.ro.
Pe 3 septembrie, într-un anunț al Serviciului Județean de Ambulanță Gorj, semnat de managerul Traian Claudiu Constantinescu, se precizează că, concursul pentru postul de șef serviciu, din cadrul serviciului de aprovizionare, achiziții publice, se suspendă, iar procedura de organizare va fi reluată la o dată ulterioară.

Cine sesizează Poliția și Parchetul?

Curios este că nici deputatul Miruță și nici Instituția Prefectului Județul Gorj nu au făcut mențiuni cu privire la o sesizare penală, în legătură cu aspectele ilegale constatate la SJA Gorj.
Cu alte cuvinte, fără să sesizeze Poliția și Parchetul,
Deputatul Miruță îi menține la conducerea Ambulanței Gorj pe șmenarii Constantinescu și Bodescu.
Unele surse dau ca sigur un autodenunț al managerului Constantinescu, cu privire la toate documentele nelegale emise, conștient fiind că e singura posibilitate de a scăpa de pușcărie sau de a-și reduce pedeapsa cu o treime.

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button