Dezvăluiri

Reducerea vârstei de pensionare. Care este MOTIVUL pentru care nu au fost câștigate procese la Gorj pe Legea nr. 197

Președintele Sindicatului Mine Energia Oltenia (SMEO), Gabriel Căldărușe, susține că primele adeverințe emise de CE Oltenia ar putea fi de vină pentru faptul că minerii și energeticienii nu au câștigat niciun proces la Gorj.

Gabriel Căldărușe speră ca Înalta Curte de Casație și Justiție să se pronunțe cât mai repede pe tema aplicării Legii nr.197/2021 de reducere la 52 de ani a vârstei de pensionare în minerit și energie, pentru a se reduce stresul și presiunea în rândul minerilor și energeticienilor.

Liderul SMEO afirmă că, începând cu luna iunie, administrația CE Oltenia a eliberat un alt tip de adeverințe. În această toamnă, și magistrații gorjeni ar putea da decizii favorabile minerilor și energeticienilor pentru pensionarea cu 13 ani mai devreme. “ Este important ca legea să fie aplicată unitar în toată țara. Nu se poate ca într-o anumită zonă sau aproape în majoritatea regiunilor țării, oamenii să beneficieze de pensionare la 52 de ani, iar în altă parte să nu fie aplicabil actul normativ. Sper ca, în următoarea perioadă, să fie clarificate aceste lucruri în justiție cât mai repede pentru a scăpa și de starea asta de presiune și stres pe care fiecare salariat al Complexului Energetic Oltenia o resimte.(…) Am ridicat problema Legii nr. 197 în cadrul comisiei mixte. Am spus că trebuie să existe o problemă în acele adeverințe eliberate de către Complexul Energetic Oltenia. Cred că instanțele se bazează pe un argument de genul acesta. Președintele Directoratului a spus că, începând din luna iunie, Complexul Energetic Oltenia ar fi început eliberarea unui alt tip de adeverințe de pensionare pentru angajați, pe Legea nr.197. Cei care le-au solicitat ar putea obține decizii favorabile și-n instanța de la Gorj, în această toamnă. (…) Cel mai corect ar fi ca pe tema aplicării legii să se pronunțe Înalta Curte pentru ca actul normativ să fie aplicat mult mai repede”, a declarat Gabriel Căldărușe.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *