Ultima oră

Prima noapte de distracție pe litoral, primele capturi de droguri

Prima noapte de distracție pe litoral s-a terminat cu dosare penale pentru o parte dintre petrecăreți, după ce mai multe persoane au fost prinse cu droguri asupra lor.

Cele mai multe fapte de acest gen au fost descoperite la festivalul de muzică electronică din Mamaia Nord, în ciuda faptului că organizatorii au anunțat că au luat măsuri drastice pentru a preveni faptele de acest gen și chiar au interzis accesul minorilor la petrecere.

Doar în prima seara opt tineri au fost prinși având substanțe interzise asupra lor, pe care încercau să le introducă la festival. Toți au fost predați polițiștilor pentru a cercetărilor, urmând că oamenii legii să stabilească de unde le-au procurat și dacă le dețineau pentru consum propriu sau dacă urmau să le vândă.

Forțele de ordine sunt mobilizate în număr mare la acest festival: jandarmii sunt postați la intrare și fiecare persoană care vrea să intre sau să iasă de la festival este supusă unei verificări corporale, tocmai pentru a se preveni consumul și traficul de droguri.

Anul acesta, au spus organizatorii, au vândut mai puține bilete, după ce au anunțat că minorii nu au acces și au rugat ambasadele României din străinătate să-i informeze pe tinerii care vor să vină în Mamaia că țara noastră are cele mai aspre pedepse pentru traficul și consumul de droguri, din Uniunea Europeană.

„I-am rugat să informeze tinerii că la noi sunt sunt cele mai dure legi antidrog din Uniunea Europeană, iar riscul este foarte mare dacă nu sunt «curați». Îi sfătuim pe toți cei care vin să nu își asume să facă închisoare pentru o țigară”, a declarat Ioan Borzea, organizatorul festivalului.

La acest eveniment vin mii de petrecăreți pe zi, majoritatea străini din Germania, Marea Britanie și Italia.

Forțele de ordine sunt în alertă și în Vama Veche, unde, de asemenea, au fost depistați seara trecută, doi tineri care aveau asupra lor substanțe psihoactive.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *