Dezvăluiri

Primar din zonă mineră: O să ajungem să cumpărăm cărbune. E strigător la cer!

Primarul comunei Slivilești, Sorin Bucurescu, acuză că toți factorii de decizie din județul Gorj sunt vinovați că va fi închis mineritul în următorii ani.

Sorin Bucurescu îi acuză pe parlamentari, șefii de instituții publice, liderii de sindicat și chiar edilii din județ pentru că nu iau atitudine la planurile draconice de închidere a capacităților pe cărbune. Potrivit Legii decarbonizării, până în 2025, vor fi scoși din funcțiune peste 3700 de MW. “Vreau să spun și să scot în evidență faptul că nu este nimeni de vină, decât noi, românii și conducătorii județului Gorj. O să vină vremea când cei din străinătate o să ne spună, domnule, noi v-am pus să le închideți? Deși, acum, ne impun să le închidem. Noi acceptăm cu o foarte mare ușurință închiderea mineritului din județul Gorj. Toată lumea se face că nu vede, factorii de răspundere care trebuie să ia atitudine cât mai promptă, cât mai corectă față de această închidere a mineritului, se fac că nu observă, se fac că nu văd, că nu sunt atenți la ce se votează prin Parlamentul României. O să ajungem să cumpărăm cărbune. Strigător la cer. Cum avem varză la Bălești și cumpărăm din Olanda, cum avem porci la Contim, în Timișoara, și cumpărăm carcase de porc din Spania. Acolo o să se ajungă. Sper să nu fie atât de curând. Nimeni nu vrea să ia atitudine sau să se implice. Chiar dacă sunt, probabil, unii dintre factorii politici care și-ar dori, sunt incapabili, incompetenți să rezolve această problemă. Vedem că peste tot în lumea asta este valabilă și profitabilă energia și pe cărbune, chiar dacă sunt costurile un pic mai mari, dar este cea mai sigură. Toți factorii de decizie sunt vinovați, primari, parlamentari, directori, lideri de sindicat. Într-un an de zile, o să fim umiliți că nu am fost în stare să le ținem”, spune edilul.

“Intrarea grupurilor în rezervă tehnică, o mascaradă”

Sorin Bucurescu acuză că trecerea grupurilor termocentralelor în rezervă tehnică este o mascaradă. Edilul este convins că dacă vor fi oprite, vor dispărea în maximum doi ani. Sorin Bucurescu nu crede că politicienii vor pune rapid ceva în locul activității de minerit din județ. Ca și alți primari din Gorj, edilul comunei Slivilești se așteaptă la o depopulare și mai mare a județului, pentru că tinerii vor pleca în căutare de locuri de muncă. “Nu se va pune nimic în locul mineritului. La noi nimic nu merge. Suntem de râsul lumii”, a precizat Sorin Bucurescu.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *