Dezvăluiri

CEO rămâne cu 6 perimetre miniere până la finalul anului viitor

Complexul Energetic Oltenia va rămâne cu 6 perimetre miniere, până la finalul anului viitor. Daniel Burlan, președintele Directoratului Complexului Energetic Oltenia, a declarat, la un forum de profil, că în momentul de față sunt disponibile nouă perimetre miniere în județele Gorj și Mehedinți. Până la finalul anului viitor vor fi închise trei din aceste perimetre miniere. Motivul este legat de epuizarea zăcământului, după cum a precizat Daniel Burlan.

Astfel, se va renunța la activitate în subunitățile miniere de la Peșteana, Lupoaia și Husnicioara. Activitate extractivă va fi până la finalul anului 2023. De asemenea, până în luna iunie 2024, trebuie să fie efectuate și lucrările de ecologizare prevăzute de legislație.

Complexul Energetic Oltenia implementează un Plan de restructurare și decarbonare cu închidere de capacități de producere a energiei electrice și a cărbunelui, precum și cu restrângerea numărului de salariați. Se are în vedere și realizarea de investiții noi care să înlocuiască actualele capacități de producere a energiei electrice. Este vorba de două grupuri pe gaze naturale și 8 parcuri fotovoltaice. Pentru patru parcuri fotovoltaice a fost găsit ca investitor compania OMW Petrom. Pentru grupul pe gaze naturale de la Ișalnița compania ALRO și pentru viitorul grup pe gaze naturale de la Turceni se caută un alt investitor în locul companiei energetice Tinmar. Acționarii Complexului Energetic Oltenia au respins acordul de asociere dintre CEO și Tinmar.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button