Dezvăluiri

Lider din CE Oltenia, despre noua lege a pensiilor: Dispare Legea 263 și toate modificările făcute

Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, susține că vor trebui purtate noi negocieri pentru ca noua lege a pensiilor să permită și reducerea vârstei de pensionare în minerit și energie.

Dumitru Pârvulescu susține că în momentul în care va apărea noua lege a pensiilor va dispărea Legea 263 și toate modificările făcute. Mai exact, minerii și energeticienii nu vor mai beneficia de Legile nr.197/2021 și nr.74/2022, care le permit reducerea vârstei de pensionare. Liderul Federației Naționale Mine Energie spune că vor trebui renegociate toate de la zero. “Eu și colegii mei o spunem de un an, de când s-a semnat PNRR că în PNRR e eșalon modificarea legii pensiilor. Eu nu înțeleg de ce nu s-a discutat în paralel, atunci când s-a discutat de Legea 197 și de eșalonul din PNRR, pentru că nu e normal să faci niște legi care să fie valabile pe termen scurt ca să faci o restructurare mai mult sau mai puțin la o companie. Deci, în momentul în care va apărea noua lege a pensiilor, nu vor dispărea 197 și Legea 74, dispare 263, pentru că atât 197, cât și 74 și alte zeci de legi care au fost făcute au modificat articole din 263. Inclusiv chestia făcută de noi, de federații, acum ceva timp, cu 4 luni, în loc de 3 luni, cu condiții deosebite, și aceea dispare. Trebuie renegociate toate de la zero. Noi am mai avut o discuție, atât federația pe care o conduc, cât și federația Univers cu factorii politici din conducerea guvernului pentru a avea o discuție pe tema noii legi a pensiilor, pentru că dacă, eventual, intră legea doamnei Olguța, toate avantajele noastre dispar. Sau dacă intră alte lege nouă, trebuie prinse toate aceste chestiuni, pentru că, altfel, o să ne trezim că, de exemplu, un coleg din carieră iese anul ăsta la 52 de ani jumate și anul viitor la 57”, a declarat Dumitru Pârvulescu.

„Le-am spus colegilor din Piață să aibă grijă ce cer”

Dumitru Pârvulescu declară că nu a susținut Legea nr.197/2021 de reducere a vârstei de pensionare la 52 de ani în minerit și energie, pentru că știa că urmează să fie modificată legea pensiilor. “Le-am tot spus colegilor mei din piață să aibă grijă ce cer, pentru că trebuia cerut în integralitate, nu pe termen scurt, dar noi vorbim, noi auzim, ăștia care mai vedem ceea ce fac politicienii noștri dragi. Nu e vorba de condiții normale de lucru, e problema că dacă uită de tot și ne întorc spatele, o să aibă condițiile pe care le-au avut dinainte de aplicarea legilor din 2018, atunci când s-a promovat legea prin care s-au dat 4 luni, în loc de 3 luni, la reducere pentru condiții deosebite. Dar eu sper încă o dată ca politicienii să înțeleagă, pentru că, săptămâna trecută, au votat pe repede înainte legiferarea ordonanței 108 și ar trebui să-și asume ce au făcut acolo”, a adăugat liderul FNME.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button