Politică

PRIMAR, supărat pe prefectul de Gorj. Cum REACȚIONEAZĂ Iacobescu

Primarul comunei Dănești, Mădălin Paliță, este nemulțumit că a primit o grămadă de adrese de la prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, prin care-i solicită tot felul de rapoarte.

Mădălin Paliță susține că primește zilnic documente semnate de prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu. Potrivit edilului, într-una dintre adrese reprezentantul guvernului în teritoriu i-a transmis că dacă nu-și va prezenta raportul de activitate va fi amendat. “În fiecare zi, vine câte o hârtie de la prefect prin care ne învață regulile! Aici, mă refer la regulile de funcționare ale consiliului local. Am primit un teanc de documente semnate de la Prefectură. În plus, mi-a transmis că primarii trebuie să prezinte anumite rapoarte anuale. Mi-a trimis că-mi dă amendă, dacă nu depun raportul de activitate. Am făcut și o greșeală. Am încărcat pe site-ul primăriei un draft de raport greșit și am fost criticat pentru asta. Am zis să-l punem repede pe site, că ne amendează prefectul. Primarii trebuie să dea socoteală prefectului, deși nu există niciun raport de subordonare față de Instituția Prefectului. De aia nu merge bine România. Eu, ca demnitar ales de oameni, am ajuns să dau socoteală unei persoane numite în funcție de partid. Încontinuu trimite adrese. Probabil, ca să arate că are activitate”, a conchis primarul comunei Dănești.

Iacobescu: Primarii au datoria de a prezenta anumite rapoarte

Prefectul județului Gorj, Marcel Iacobescu, spune că primarii, consilierii județeni și consilierii locali sunt obligați să depună în fiecare an un raport de activitate. “ Noi nu le cerem decât ceea ce prevede legea. Faptul că Instituția Prefectului a început să lucreze nu ar trebui să mire pe nimeni. Noi ne facem treaba. Primarii, consilierii județeni și consilierii locali sunt obligați să depună în fiecare an un raport de activitate. Noi nu am făcut decât să le reamintim acest lucru. Sunt aleși locali care abia luna asta au trimis rapoartele de activitate pe anul 2020. Noi ne vedem nevoiți să le reamintim ce au de făcut ca să nu mai pice în păcat. Primarii au și datoria de a prezenta anumite rapoarte, trebuie să facă anumite lucruri pe care trebuie să le comunice și Instituției Prefectului. Nu ar trebui să deranjeze, dacă nu au făcut acest lucru, iar noi le comunicăm că trebuie să-l facă. Sunt primari care au apelat la Instituția Prefectului, au fost susținuți, și-au rezolvat problemele”, a conchis Marcel Iacobescu.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button