Dezvăluiri

Primarul din Albeni a fost pus în libertate

Primarul din Albeni, Ionuț Stan, a scăpat de arestul preventiv. Curtea de Apel Craiova a respins miercuri cererea procurorilor de prelungire a arestului preventiv. „Respinge contestația formulată de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj, ca nefondată. Dispune punerea de îndată în libertate a inculpatului Stan Silviu Ionuţ, dacă nu este arestat în altă cauză. Cheltuielile judiciare rămân în sarcina statului. Definitivă”, se arată în decizia instanței de judecată.

Șpăgi pe bandă rulantă

Ionuț Stan a fost arestat preventiv, în luna iunie și a fost trimis în judecată, recent, de Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.
Acesta este acuzat de trafic de influență, luare de mită, divulgarea informațiilor secrete de serviciu, instigare la comiterea infracțiunii de divulgare a informațiilor secrete de serviciu.
De exemplu, în anul 2018, acesta a cerut de la un martor denunțător suma de 3.000 de euro pentru a-l angaja în funcția de asistent medical comunitar, asigurându-l că va interveni pe lângă comisia de examinare. Martorul denunțător a fost declarat admis, deși obținuse media 5,61. Primarul Stan este acuzat de procurori că a primit suma de bani anterior datei susținerii concursului.
Acesta a cerut șpagă chiar și de la angajații primăriei. „Inculpatul a pretins, de la asistenții medicali comunitari și asistentul social din cadrul Primăriei Albeni, o sumă de bani, fără a preciza cuantumul, lăsând la aprecierea acestora, pentru a întocmi deciziile de acordare a stimulentului de risc și a semna documentele înaintate Direcției de Sănătate Publică pentru finanțare, primind după încasarea stimulentului suma de 2.000 de lei“, a comunicat Parchetul de pe lângă Tribunalul Gorj.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button