Ultima oră

Primarul Romanescu: “ Urmăresc, cu îngrijorare, situația de la SJU Târgu Jiu”

În urmă cu puțin timp primarul Municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu,a post pe contul personal de socializare un mesaj in cate își exprima îngrijorarea fata de situația de la SJU Târgu Jiu.
“Urmăresc, cu îngrijorare, situația de la Spitalul Județean Târgu Jiu. Nu avem nevoie de un nou caz Suceava aici!
Am făcut, la nivelul Primăriei Municipiului Târgu Jiu, niște eforturi substanțiale pentru a menține siguranța în oraș și observ că apare un focar tocmai la spital, acolo unde Consiliul Județean ar fi trebuit să se implice pentru a împiedica astfel de probleme.
Cer ca autoritățile centrale, în special Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne, să trimită de îndată reprezentanți la Târgu Jiu pentru a verifica modul în care Comitetul Județean Pentru Situații de Urgență, condus de prefect, a gestionat situația. Repet: aici am făcut eforturi uriașe pentru a menține o stare de siguranță și observ că la nivelul anumitor instituții totul a fost tratat superficial. De ce era nevoie ca jandarmi din alte localități să fie aduși aici? Noi nu avem Politie, Jandarmerie, Politie Locală? Unul dintre jandarmii aduși de la Craiova a fost depistat pozitiv deja.
Intră, din nou, foarte mulți oameni în carantină.
Nu numai că cineva va trebui să răspundă pentru toate aceste probleme, dar trebuie să schimbăm lucrurile și la Spitalul Județean. Aici se tratează, în cea mai mare parte, târgujieni și nu accept să fie supuși cetățenii unor riscuri, iar autoritățile care ar fi trebuit să gestioneze situația, dorm! Noi, la nivelul primăriei, ne-am implicat direct cu măsuri și fonduri pentru a nu se ajunge aici. Am alocat 6 miliarde de lei pentru aparatură medicală, deși spitalele nu sunt în administrarea noastră. Nu văd, însă, eforturi similare din partea celorlalte instituții implicate. Se impune, de urgență, să fie depistate cauzele care au generat această problemă și să se ia măsurile necesare pentru ca focarul sa nu se extindă!” a fost mesajul posta de primaru Marcel Romanescu.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button