Dezvăluiri

Primarul Stan a oprit apa în toată comuna Albeni! Directorul DSP: Voi sesiza poliția!

Inspectorii Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj au efectuat, marți, un control la sursa de alimentare cu apă a comunei Albeni, după ce mai mulți cetățeni au sesizat autoritățile județene că a fost întreruptă furnizarea apei către populație. Primarul comunei, Silviu Ionuț Stan, anunțase, luni seara că va opri alimentarea cu apă și iluminatul public, din cauză că, aleșii locali nu se prezintă la ședința Consiliului Local Albeni ca să voteze rectificarea bugetară, ca primăria să poată plăti facturile restante la utilități. De fapt, în acest fel, primarul vrea să le pună în cap aleșilor locali toată comunitatea pentru faptul că aceștia refuză să asigure cvorum ședinței de consiliu în care primarul a introdus pe ordinea de zi un proiect de hotărâre pentru organizarea Zilelor comunei, adică un bâlci de două zile pe care vrea să cheltuiască 60.000 de lei de la bugetul local.

A persiflat inspectorii DSP!

În plină caniculă, când, la Albeni, la orele prânzului, marți, erau 34 de grade Celsius, pe timp de pandemie și stare de alertă în România, primarul Silviu Ionuț Stan a întrerupt, cu de la sine putere, alimentarea cu apă a comunei.

Inspectorii DSP Gorj, sesizați de cetățenii revoltați din comună, au constatat că sursa de alimentare cu apă a comunei fusese oprită și l-au invitat, la sediul instituției, miercuri dimineață, pe primarul Stan pentru a oferi explicații. În dispreț total față de autoritățile statului, primarul de la Albeni le-a spus inspectorilor DSP că nu poate ajunge decât peste două luni la Tg-Jiu. În cazul în care nu se va prezenta, inspectorii în sănătate publică îi vor aplica o amendă lui Stan, iar directorul DSP Gorj, Narcis Stoian, a declarat că va sesiza organele judiciare.

„Inspectorii au constatat că a fost oprită apa și l-au sunat pe primar, însă acesta a refuzat să colaboreze și să discute cu reprezentanții DSP. Colegii mei i-au lăsat invitație să se prezinte, dimineață, la sediul DSP. O să sesizez și Poliția, pentru că nu e posibil ca pe timp de caniculă, stare de alertă și pandemie, să taie apa în comună”, a afirmat șeful DSP.

Șantaj la consilierii locali!

Oprirea alimentării cu apă în comună e un șantaj ordinar al primarului Stan la adresa consilierilor locali care au refuzat, trei zile la rând, să participe la o ședință a Consiliului Local Albeni. Pe ordinea de zi a consiliului, printre cele patru proiecte, se află, într-adevăr, rectificarea bugetului local pe anul 2021, iar primarul invocă faptul că trebuie să plătească facturile la utilități, altfel, ”vom fi nevoiți să oprim alimentarea cu apă cât și iluminatul public deoarece avem facturi restante”.

Sub pretextul rectificării bugetului, de fapt, primarul Stan vrea ca aleșii locali să participe la ședință pentru a vota organizarea zilelor comunei, pe 14 și 15 august. Consilierii spun că primarul vrea să le pună oamenii în cap că nu vor să voteze acest proiect, însă aceștia consideră că primarul Stan aruncă 60.000 de lei, inutil, din bugetul public al comunei.

Contactat de jurnaliștii GorjOnline, primarul Stan s-a făcut că nu înțelege despre ce este întrebat, după care a închis telefonul.

”Nu înțeleg. Unde s-a oprit? Păi dacă dumneavoastră aveți informația aceasta, poate îmi spuneți și mie de unde s-a oprit”, a spus Stan extrem de iritat.

Articole asemănătoare:

Un comentariu

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button