Dezvăluiri

Probleme la CE Oltenia? Lider: Nu vom fi de acord cu zile fără plată

Președintele Cartel Alfa Gorj, Alin Munteanu, a aflat, pe surse, că celor 1800 de noi angajați, anul trecut, pe perioadă determinată nu le vor mai fi prelungite contractele, de la 1 iunie.

Liderii federațiilor sindicale și administrația Complexului Energetic Oltenia vor purta noi negocieri în perioada următoare. Unul din subiectele arzătoare este situația celor 1800 de noi angajați cărora le expiră contractele la data de 1 iunie. Președintele Cartel Alfa Gorj, Alin Munteanu, spune că sindicatele nu vor fi de acord cu nicio variantă, “nici cu zile fără plată, nici să nu mai fie prelungite contractele celor încadrați pe perioadă determinată”. “Și pe tema noilor angajați vom avea discuții cu administrația și, probabil, pe bugetul care va veni rectificat. Din câte am înțeles, nu e în regulă bugetul care o să vină. Legat de noii angajați, nu am nicio informație că rămân sau nu. Pe surse, avem informații că nu li se vor prelungi, dar noi nu o să fim de acord cu asta, pentru că vor ieși foarte mulți la pensii, și atunci nu o să mai ai cu cine să lucrezi. Cred că sunt în jur de 1800 de noi angajați și ar fi cam 3000 de angajați care s-ar încadra la pensie numai anul acesta și atunci ar fi normal să le facă celor noi contracte pe perioadă nedeterminată. Dacă nu li se prelungesc, nu o să fie bine nici pentru companie, nici pentru oamenii ăștia care o să rămână, practic, fără loc de muncă. În cadrul federațiilor vom lua o hotărâre legat de acest lucru”, a declarat liderul sindical.

Vor fi trimiși angajații CE Oltenia în zile fără plată?

Alin Munteanu susține că șefii CE Oltenia urmează să prezinte federațiilor sindicale bugetul rectificat al companiei. Președintele Cartel Alfa Gorj spune că ar exista ceva restricții în ceea ce privește capitolul salarizare. Alin Munteanu afirmă că sindicatele nu vor fi de acord. Munteanu a aflat că noul proiect de buget, care urmează să fie prezentat de administrația CEO, ar fi fost restricționat pe zona de salarizare. Liderul Cartel Afla anunță că nu va fi de acord ca minerii și energeticienii să fie trimiși în zile fără plată și nici ca noii angajați să fie concediați. “Din ce am înțeles eu, pe surse, nu ne-au dat voie să mărim bugetul de salarii, adică să nu fie mai mare decât în 2022 și noi deja am mărit bugetul de salarii, dar asta e treaba ministerului, să o rezolve, nu trebuia să o dea așa. A dat-o să nu mai plătim acei bani pe care îi plătesc toate companiile de stat, dar în același timp au scris că nu avem voie să mărit bugetul de salarii. Dar nu e problema noastră, noi nu vom fi de acord cu nimic, nici să se dea zile fără plată, nici 75%, nici să nu prelungească contractele la oameni, sunt alții plătiți care trebuie să gândească și să găsească soluții. Noi le cerem în continuare să găsească soluții și să mergem înspre bine. Nemaiprelungindu-le contractele oamenilor, vom fi și mai în deficit de personal decât suntem și atunci ce facem? Ei vor să ne închidem pe cale naturale, chiar înainte de 2026?”, a adăugat sindicalistul.

   

Citește și:

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *