Eveniment

Procurorii DIICOT cer prelungirea arestării pentru cei șapte tineri acuzați că vindeau droguri cu 50 de lei, în cartierul 9 Mai și în apropierea unui liceu din Târgu-Jiu

Tribunalul Gorj judecă, marți, la ora 10.00, cererea procurorilor Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism, de prelungire a mandatelor de arestare preventivă emise pe numele celor șapte tineri reținuți la sfârșitul lunii iulie, pentru săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, trafic de droguri de risc și efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive. Decizia nu va fi definitivă. Aceștia au ajuns după gratii în urma unor percheziții efectuate, pe 17 iulie, în județele Gorj, Dolj și Argeș.

„În cauză s-a reținut faptul că, de la începutul anului 2020, inculpatul M.A.C. a inițiat și a constituit, în municipiul Târgu-Jiu, împreună cu alte persoane, un grup infracțional organizat, în scopul săvârșirii infracțiunii de efectuare fără drept de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive”, se precizează într-un comunicat al DIICOT. Concret, bărbatul coordona activitatea unui grup ai căror membri efectuau deplasări, la intervale regulate de timp, pe raza municipiului Craiova, de unde achiziționau diverse cantități de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive de la un alt tânăr. „După procurarea produselor susceptibile de a avea efecte psihoactive, acestea erau transportate în municipiul Târgu-Jiu, porționate, ambalate și vândute în schimbul sumei de 50 lei/pachețel, la diverși consumatori de pe raza județului Gorj și a municipiului Târgu-Jiu, cu preponderență adolescenți. În cadrul grupului infracțional organizat, o parte dintre membri se ocupau cu vânzarea cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive către diverși consumatori, tranzacțiile efectuându-se cu preponderență în cartierul 9 Mai și în imediata apropiere a unui liceu din municipiul Târgu-Jiu. Pe parcursul cercetărilor s-a mai stabilit faptul că, în anul 2020, la nivelul municipiului Târgu-Jiu s-a mai constituit un alt grup infracțional organizat inițiat de inculpatul C.V.R. împreună cu alte trei persoane. Membrii acestui grup infracțional organizat se aprovizionau cu substanțe active necesare preparării produselor etnobotanice noi de la inculpatul M.M.M., care, pentru a evita deconspirarea activității infracționale, locuia în diverse imobile închiriate în regim hotelier în municipiul Craiova, orașul Bechet și municipiul Pitești. Produsele susceptibile de a avea efecte psihoactive erau porționate, ambalate și apoi vândute cu preponderență către persoane tinere, de pe raza municipiului Târgu-Jiu și a județului Gorj, la prețuri cuprinse între 30 și 50 lei/doza, în funcție de cantitatea dorită. Între cele două grupuri infracționale organizate existau interacțiuni și elemente comune în ceea ce privește achiziționarea și distribuirea produselor susceptibile de a avea efecte psihoactive”, se mai precizează în comunicatul de presă. În urma celor 12 percheziții domiciliare, pe raza județelor Gorj, Dolj și Argeș, au fost ridicate diferite cantități de produse susceptibile de a avea efecte psihoactive, droguri de risc, 23 de telefoane mobile, cinci cântare electronice, două stick-uri de memorie, patru grindere, sume de bani, un pistol cu aer comprimat și bunuri folosite la ambalarea drogurilor. Măsura de arestare preventivă a fost luată în cazul celor șapte tineri până pe 16 august.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button