Dezvăluiri

Procurorii fac cercetări pentru UCIDERE DIN CULPĂ, în cazul bărbatului decedat, după ce se vaccinase cu AstraZeneca. În ce condiții pot dispune EXHUMAREA!

Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu a dispus, luni, 15 martie a.c., începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă și a solicitat Serviciului de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj să efectueze verificări cu privire la decesul lui Ioan Barbu, fratele medicului Letiția Barbu, salariat al SGA Gorj, care a murit în urmă cu două săptămâni, în timp ce se afla la serviciu, după ce tocmai se vaccinase cu o doză din lotul de vaccin AstraZeneca din lotul AB2856, retras din centrele de vaccinare. Urmează ca organele de cercetare să evalueze probele prelevate de Serviciul de anatomie patologică din cadrul Spitalului Județean de Urgență Tg-Jiu, de la cadavrul bărbatului de 47 de ani, ulterior, pentru a stabili o legătură de cauzalitate între vaccin și deces, urmând să stabilească dacă este necesară sau nu exhumarea acestuia.

Organele de urmărire penală au reținut că, pe 28 februarie 2021, Ioan Barbu s-a vaccinat cu vaccin AstraZeneca, împotriva virusului SARS- CoV-2, la un centru din Bumbești-Jiu, ”existând indicii privind o eventuală legătură de cauzalitate între administrarea vaccinului și decesul victimei”, se arată într-un comunicat remis presei de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu.

Bărbatul, în vârstă de 47 de ani, a intrat în stop cardio-respirator, a doua zi, pe 1 martie, în timp ce se afla la locul de muncă, la Serviciul de Gospodărire a Apei Gorj, și a decedat, după 12 ore, la Spitalul Județean de Urgență Tg-Jiu.

Procurorii au dispus începerea urmăririi penale in rem cu privire la infracțiunea de ucidere din culpă.

La momentul decesului, Comitetului Naţional de Coordonare a Activităţilor privind Vaccinarea a precizat că în urma triajului medical, efectuat potrivit protocoalelor medicale, nu au fost indicate probleme cronice de sănătate, iar investigaţiile medicale efectuate în cadrul Secţiei Anestezie – Terapie Intensivă din SJU Târgu Jiu au evidenţiat modificări caracteristice unui infarct miocardic acut extins.

Trebuie spus că, în urma necropsiei efectuată în cadrul SJU, specialiștii de la anatomie palogică au prelevat probe, însă cauza decesului nu a fost stabilită printr-un certificat medico-legal de către medicii legiști. Organele judiciare vor decide dacă pentru a stabili o eventuală legătură de cauzalitate între vaccin și decesul bărbatului sunt relevante probele prelevate sau va fi necesară exhumarea cadavrului lui Ioan Barbu.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *