Actualitate

Profesor universitar coreean îndrăgostit de Brâncuși și de operele din Târgu Jiu

Un profesor universitar coreean este îndrăgostit de operele din Târgu Jiu ale marelui sculptor Constantin Brâncuși, dar și toată creația acestuia. Profesorul predă Limba și literatura română la Universitatea Seul.

Acesta a făcut o vizită la Autoritatea Națională pentru Cetățenie. „Am avut ocazia să văd România prin ochii unui cetățean străin. Mai exact, profesorul universitar Jeong O Park de la Univeritatea Hankuk din Coreea de Sud, ne-a prezentat prima sa carte despre România. O culegere excepțională de imagini și scrieri despre frumusețile țării noastre, de care s-a îndrăgostit iremediabil.

Patriotismul local din mine a explodat în momentul în care mi-a povestit despre Constantin Brâncuși, despre operele de la Târgu Jiu. Atât de atașat s-a simțit de marele sculptor încât a ridicat replici ale celebrelor opere de pe „Calea Eroilor” în campusul universității la care predă.

Ne-a vorbit de Marin Preda și al său Ilie Moromete, de Mihai Eminescu, de George Călinescu. De altfel, pentru a înțelege dumneavoastră mai bine, profesorul Park este coordonator al Departamentului de limbi și civilizații est-europene al Universității din Seul, predând limba și literatura română. Dar nu numai de literatură este îndrăgostit profesorul Park. Domnia sa a înregistrat câteva melodii de muzica ușoară românească, într-un mod cu totul profesionist, demonstrând că are și o voce caldă ce se așază perfect pe liniile noastre melodice. Vorbește foarte bine limba română și ne laudă țara peste tot în lume. Nu are Cetățenie română, dar se comportă ca și când se hrănește din seva poporului român“, a transmis gorjeanul Ciprian Florescu, vicepreședintele instituției.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *