ActualitateUltima oră

Promovabilitate de sub 50% la Bacalaureat în județul Gorj

Primele rezultate ale Bacalaureatului au fost publicate de Ministerul Educației și Cercetării. La Gorj, mai mult de jumătate dintre elevi nu au reușit să promoveze examenul. Din cei 3714 candidați gorjeni care au participat la toate probele scrise ale Bacalaureatului, 1885 de elevi au promovat examenul. Patru dintre aceștia au reușit să obțină media maximă. Este vorba de doi absolvenți de la Colegiul Național ”Tudor Vladimirescu” Târgu-Jiu, unul de la Colegiul ”Gheorghe Tătărescu” Rovinari și unul de la Colegiul Național ”George Coșbuc” Motru au reușit performanța de a promova examenul maturității cu nota 10. Cele mai multe medii, 280 la număr, sunt între 9 și 9,49.

Rata de promovabilitate, înainte de contestații, este de 49,7%. Pentru promoția curentă, rata de promovare este 63,21%.

15 elevi gorjeni au fost eliminați de la Bacalaureat, pe motiv de fraudă. Din nou, niciun elev de la liceul din Turburea nu a promovat examenul.
Nota minimă de promovare, pentru fiecare disciplină, este 5, iar media finală pentru promovarea examenului este minimum 6.

   

Citește și:

Un comentariu

  1. Toate liceele cu promovabilitate la bacalaureat mai mica de 25% ,sa fie transformate in scoli de meserii. Profesorii din liceele cu aceleasi rezultate sa nu mai beneficieze de gradatii de merit si alte suplimente financiare. Cam asta ar trebui sa se intample , dar sunt interese si relatii puternice !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *