Politică

PSD mizează pe condamnați pentru funcții publice! Azi, Bușe de la Stoina

Ioana Buşe, fost primar PSD de Stoina, a fost condamnată definitiv, în mai 2018, la un an şi şase luni de închisoare cu suspendare, pentru fapte de corupție.

Sentința a fost dată de un complet de judecători de la Curtea de Apel Craiova. Primăriţa din Stoina a fost trimisă în judecată de DNA împreună cu un angajat din subordinea sa, dar şi cu doi soţi din Craiova, patroni ai unei firme, care au arendat terenuri în localitate pentru a încasa subvenţii APIA. O parte din actele folosite pentru încasarea subvenţiilor au fost falsificate. PSD nu a ținut cont de condamnare și a validat-o pentru o viitoare candidatură pentru Primăria Stoina la alegerile locale.

În februarie 2019, Bușe a încercat o revizuire a dosarului în care a fost condamnată, la Tribunalul Gorj. A pierdut procesul în octombrie, instanța considerând demersul drept nefondat. Bușe a fost obligată să achite și 70 de lei cheltuieli statului. La acel moment, viitorul politic în PSD al fostei primărițe, consilier personal al fostului primar și al vicelui cu atribuții de primar actual, părea bătut în cuie, motiv pentru care Bușe și-ar fi făcut loc între timp la ALDE, se vehicula în localitate.

La finalul săptămânii trecute, în ciuda condamnării sale, PSD a validat-o pentru o nouă candidatură, partidul arătând că nu se teme să pună condamnați în funcții publice. Asta, cu atât mai mult cu cât Bușe a fost revocată din funcție, anul trecut, urmare a problemelor pe care le-a avut aceasta cu legea. La validarea lui Bușe au participat reprezentanți ai organizației județene a PSD Gorj, în sală fiind nici 30 de membri ai organizației locale.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *