Politică

PSD, VICTORIE detașată în fața PNL la Târgu-Jiu. Ce spune Romanescu

Partidul Social-Democrat a câștigat detașat alegerile parlamentare în Târgu-Jiu, scor 34,6%. Liberalii au acumulat doar puțin peste 20 de procente, 21,6%.

Partidul Social Democrat a răsturnat, la alegerile parlamentare, scorul obținut de la Partidul Național Liberal la alegerile locale la Târgu-Jiu. Social-democrații au câștigat scrutinul de duminică la o diferență de 13%. Liderul PNL Târgu-Jiu, primarul Marcel Romanescu, a declarat, luni, că Partidul Național Liberal a fost învins și pentru că a “reîncălzit ciorba”, aluzie la faptul că fostul primar din Turceni, Ion Iordache, a venit de la PSD și a fost pus pe primul loc pe lista liberalilor la Senat ”E o diferență foarte mare. Ba, dimpotrivă, s-au schimbat câștigătorii, iar diferența de la parlamentare, ca număr de procente, este pe invers față de cum a fost la locale. Atunci, PNL a câștigat cred că în jur de 10 procente, de data asta, PSD, la nivel de municipiu, are undeva la 10 procente în fața PNL. E clar că trebuie făcută o analiză la nivel de organizații și la nivel național de către organizația centrală. Dacă mă gândesc la discuțiile și la declarațiile pe care le-am avut acum două luni de zile, se confirmă ce spuneam atunci. La alegerile locale am avut o surpriză extrem de plăcută, când, cooptând oameni din afara eșichierului politic, oameni care nu au mai făcut niciodată politică, am putut câștiga alegerile la Târgu Jiu. De data aceasta, părerea mea este ca am încercat sa reîncălzim ciorba. Adică am încercat să dăm o altă imagine unor oameni care au făcut politica celorlalte formațiuni. Este foarte, foarte greu, și cred că de data asta toți înțelegem, nu-i poți păcăli pe târgujieni. Eu le mulțumesc, le apreciez votul. Așa cu l-am apreciat la locale și de data aceasta le apreciez votul. Îmi dau seama că nu-i poți duce pe cetățenii municipiului Târgu Jiu ca pe oi la vot”, a conchis Marcel Romanescu.

“Trebuie să încercăm să nu-i mai păcălim pe cetățeni”

Marcel Romanescu crede că PNL trebui să-și schimbe modul de a face politică în urma rezultatului alegerilor parlamentare de la Gorj. “Eu am respectat în totalitate strategia propusă de organizația județeană chiar dacă am avut anumite lucruri pe care le-am spus înainte de campania electorală. Am mers, am promovat partidul și candidații, am avut oameni în teren, toată lumea a văzut echipele PNL în teren, însă trebuie, cu adevărat, să schimbăm modalitatea de a face politică și să încercăm, în mare parte, să nu îi mai păcălim pe cetățeni. Adică să creștem sau, dacă nu avem în interiorul organizație, să aducem oameni de foarte bună calitate în PNL. Care, ulterior, pot să demonstreze ca pot să aducă acel plus de valoare de care aveam nevoie. Știți foarte bine că la organizația municipală, din cei 10 consilieri, astăzi, am 9 consilieri care nu am mai făcut niciodată politică”, a mai spus liderul PNL Târgu-Jiu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *