Dezvăluiri

Pune tunurile pe federațiile din CE Oltenia: Au dansat cu diverși directori generali în detrimentul angajaților

Deputatul USR Radu Miruță îi pune la zid pe liderii Federațiilor ”Mine Energie” și ”Univers”, care au cerut premierului să instituie stare de urgență în sistemul energetic național.

Radu Miruță crede că liderii Federațiilor ”Mine Energie” și ”Univers” au făcut o listă cu revendicări și au cerut întâlnire cu premierul Nicolae Ciucă pentru a-și spăla păcatele în fața membrilor de sindicat, pentru că nu au susținut Legea nr. 197/2021 de reducere la 52 de ani a vârstei de pensionare în minerit și energie. Liderul USR Gorj acuză că unii dintre ei “au dansat cu diverși directori generali în detrimentul angajaților” de-a lungul anilor. “ Solicitările lor sunt o încercare de a avea o poziție în fața membrilor, atunci când barca se scufundă. Aceste federații sau o parte din oamenii ăștia au dansat, de-a lungul timpului, cu diverși directori generali din CEO în detrimentul angajaților, de cele mai multe ori. Acum, fiindcă unii dintre ei, pe situația Legii 197, nu au prea avut poziție decât când au simțit că legea începe să treacă și, acum, simțind că legea începe să fie pusă în aplicare, încearcă să-și spele parte din păcate, probabil în fața oamenilor care pun presiune pe ei. Niște oameni cu adevărat preocupați de soarta CEO, ar trebui, în primul rând, să nu fie într-o nuntă permanentă cu conducerea căreia să-i accepte absolut orice. Ar trebui să fie foarte conectați la tot ce se întâmplă la nivel de decizie cu privire la soarta complexului și a sistemului energetic și ar trebui să fie vocali argumentat înainte ca aceste decizii să fie luate. Eu am văzut o tăcere când decizii importante pentru CEO s-au întâmplat. Ar fi trebui ca astfel de lucruri să fie abordate înainte de a se decide. De ce reacționează după ce lucrurile sunt decise”, a declarat deputatul.

„Planul de restructurare poate fi „îndulcit”

Radu Miruță este convins că guvernanții pot reanaliza planul de restructurare a CE Oltenia în contextul crizei energetice generate de războiul din Ucraina. „Cert este că în sistemul energetic trebuie luată o decizie, și față de CEO, de asemenea. Însă, dacă ne uităm un pic mai profund în interiorul acestei situații, guvernanții au acceptat un plan de restructurare pentru acest complex, de care complexul nu se poate lipsi, pentru că nu poate supraviețui fără el. Ce se poate încerca este ca acest plan să fie un pic îndulcit, pentru că, între timp, au apărut alte contexte internaționale, această criză energetică cu aceste prețuri, CEO devine mai semnificativ în această perioadă și s-ar putea încerca o rediscutare a acestui plan fără ca CEO să piardă din posibilitatea de a primi banii pe care îi primește, dacă îndeplinește anumite condiții. Dacă solicitările astea ar fi unele serioase(nr. ale federațiilor), am fi văzut poziții similare, când s-au luat astfel de decizii, când nu am văzut nicio reacție. Vă reamintesc că, acum o lună, guvernul a aprobat o hotărâre de care spune că intră în rezervă tehnică toate grupurile energetice din CEO și eu, atunci, nu am văzut o rupere de nasturi la cămașă din partea federațiilor, chiar dacă este un lucru extrem de grav ceea ce s-a întâmplat”, a conchis liderul USR Gorj.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *