Eveniment

Punțile din Albeni verificate de Poliția Economică! Controalele, abia după trimiterea primarului în judecată

Cele trei punți din Mirosloveni, Albeni și Bolbocești au fost verificate, luni, de polițiști din cadrul Serviciului de Investigarea Criminalității Economice al IPJ Gorj. Investițiile la punți s-au făcut, toate, în timpul mandatelor lui Ionuț Stan, primarul liberal trimis în judecată, la finele săptămânii trecute, pentru fapte de corupție, și au costat șase miliarde de lei vechi. Lucrările au fost însă unele de mântuială, realizate de firme de casă, pentru care au ajuns să presteze și angajați ai Primăriei Albeni. De altfel, puntea din Albeni, considerată drept una de lux, s-a rupt, săptămâna trecută. Aceasta a costat 200.000 de lei, fiind reabilitată în 2017.

Și puntea din Mirosloveni, comuna Albeni, a fost reabilitată de autoritățile locale cu 200.000 de lei, chiar dacă suma investită în modernizarea construcției era de zece ori mai mare decât valoarea de inventar a bunului aflat în patrimoniul comunei. Lucrarea nu a fost recepționată, fiind realizată de o firmă din Dolj, fără avizele necesare. Puntea de lux nu este însă singura ,,minune” cu care se lăuda primarul Stan, acesta mai are pe semnătură încă două construcții similare, o altă punte fiind reabilitată cu 150.000 de lei, la Bolbocești.
Și pentru puntea din Albeni, edilul Stan a plătit cu nemiluita tot firmei din Dolj. În acest caz, spun localnicii, numai un picior al acesteia ar fi costat 200.000 de lei, iar materialul pentru punte ar fi fost cărat cu roaba. Puntea s-a rupt, săptămâna trecută, fapt care a alertat organele de poliție, care uitaseră sesizările pentru aceste construcții undeva într-un sertar. Deoarece vineri, primarul a primit calitatea de inculpat, fiind trimis în judecată pentru fapte de corupție, luni, polițiștii de la SICE și-au făcut apariția la punți. Edilul mai riscă un dosar penal, cu siguranță, și pentru aceste investiții făcute de mântuială, dar cu bani mulți.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button