Eveniment

Rechizitoriul profesorului de informatică, acuzat că a abuzat de o elevă minoră, revine la procuror

Magistrații Judecătoriei Târgu Jiu au stabilit, ieri, că dosarul prin care profesorul de informatică Ilie George Constantin a fost trimis în judecată pentru zece acte materiale, are lacune. Profesorul a fost acuzat de mama unei eleve de 16 ani că ar fi întreținut acte sexuale cu fiica sa, femeia intrând chiar peste cei doi și anunțând apoi poliția. Scandalul cu profesorul a izbucnit în ianuarie, iar la scurt timp acesta a fost reținut pentru 30 de zile pentru săvârșirea infracțiunii de act sexual cu minor, după ce a fost acuzat că a avut de zece ori relații sexuale cu fosta sa elevă.

”La data de 31 ianuarie a.c., polițiști din cadrul Biroului de Investigații Criminale au reținut pentru 24 de ore un bărbat, de 43 de ani, din municipiul Târgu-Jiu, bănuit de săvârșirea infracțiunii de act sexual cu un minor. La data de 5 decembrie 2022, Poliția Municipiului Târgu-Jiu a fost sesizată de către o femeie, din comuna Logrești, cu privire la faptul că fiica sa minoră ar fi întreținut relații sexuale cu o persoană majoră. Din cercetările efectuate, polițiștii au stabilit că în perioada iulie-noiembrie 2022, minora de 16 ani ar fi întreținut relații sexuale consimțite cu un bărbat de 43 de ani, din municipiul Târgu-Jiu. În cursul acestei zile, bărbatul va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu-Jiu, cu propuneri legale”, comunicau, la începutul anului, reprezentanții IPJ Gorj. Între timp, dascălul a fost trimis în judecată, dar te rechizitoriul său nu a fost pe placul instanței Judecătoriei Târgu Jiu.
„Admite excepţia neregularităţii actului de sesizare a instanţei, ridicată de judecătorul de cameră preliminară din oficiu. Constată neregularitatea rechizitoriului nr.5594/P/2022 din data de 27.04.2023, emis de Parchetul de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, în sensul că prin acesta nu s-a indicat care dintre cele 12 acte materiale (menţionate în actul de sesizare a organelor de urmărire penală şi în ordonanţa de începere a urmăririi penale in rem) sunt cele 10 pentru care s-a dispus trimiterea în judecată, pentru a se putea stabili limitele și obiectul judecății și nici nu s-a lămurit pentru care dintre actele materiale, presupuse a fi fost săvârșite de către inculpat, acesta din urmă a avut calitatea de profesor al persoanei vătămate. Înaintează prezenta încheiere Parchetului de pe lângă Judecătoria Târgu Jiu, pentru ca, (…), în termen de 5 zile de la comunicare, procurorul de caz să procedeze la remedierea neregularităților actului de sesizare și să comunice dacă menține dispoziția de trimitere în judecată a inculpatului ori solicită restituirea cauzei”, a stabilit instanța.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *