Dezvăluiri

Reducerea vârstei de pensionare în CE Oltenia. Vîlceanu: Proiectul susținut de unii angajați CEO, acum, nu este cel pe care eu l-am depus în urmă cu mai bine de un an

Liderul organizației județene a Partidului Național Liberal Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, atrage din nou atenția că cel mai mare producător de energie pe bază de cărbune din România nu ar putea suporta povara achitări retroactive contribuțiilor în cazul în care va fi aprobată legea privind pensionarea anticipată în minerit și energie.

Dan Vîlceanu a venit cu câteva precizări, pe pagina de socializare, după ce o parte din angajații CE Oltenia care au protestat de aproximativ două luni în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu l-au acuzat că nu susține proiectul de reducere a vârstei de pensionare a minerilor și energeticienilor. Deputatul PNL spune că actualul proiect, pe care-l vor votat protestatarii, nu este cel pe care el l-a depus, în urmă cu un an.

Dan Vîlceanu afirmă că, în acest moment, compania energetică are ale priorități: obținerea banilor pentru achitarea certificatelor de CO2, obținerea avizului Comisiei Europene pe planul de restructurare și prelungirea condițiilor de muncă deosebite.

“Apar în fiecare zi știri despre proiectul de pensionare anticipată a angajaților de la CE Oltenia. Au fost relatate pe larg și opiniile salariaților care își doresc acest proiect, îi înțeleg. Comunic cu angajați de la CEO în fiecare zi și le explic de ce acest subiect este tratat greșit, ba chiar se dezinformează și că este esențial: să obținem banii pentru certificatele carbon, să obținem prelungirea condițiilor de muncă deosebite, să obținem avizul pentru planul de eficientizare a CEO, care permite nu doar continuarea, ci și dezvoltarea activității. Mai spun o dată. Proiectul pe care-l susțin unii angajații CEO acum nu este proiectul pe care eu l-am depus în urmă cu mai bine de un an. Eu propuneam condiții speciale pentru cei care lucrează în condiții grele, ori acest proiect, aflat acum în discuție, presupune achitarea retroactivă a contribuțiilor, ceea ce este o povară imposibil de gestionat de CE Oltenia. Nu poate plăti acești bani, ceea ce înseamnă că oamenii tot nu pot beneficia de pensionare. Ori, dacă plătește înseamnă închiderea companiei. De această lege ar beneficia 3.000 de oameni, iar la CEO lucrează 12.000, plus alte câteva mii la prestatori. Eu nu vreau închiderea CEO. Eu nu refuz să susțin cauza oamenilor, ci refuz să le spun că se poate ce nu se poate. Între timp, mă concentrez pe obținerea fondurilor pentru plata certificatelor carbon pentru Complexul Energetic Oltenia. Este urgent!”, a transmis deputatul PNL.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button