Dezvăluiri

Reducerea vârstei de pensionare. Ministrul Muncii vine la Târgu-Jiu. LIDER: Mi se pare încă o tărăgănare

Ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marius Budăi, este așteptat, joi, la Târgu-Jiu, la o întâlnire cu liderii sindicali din CE Oltenia, parlamentarii de Gorj și conducerea companiei energetice pe tema deblocării legii de reducere a vârstei de pensionare.

Liderul sindical Vasile Tivig crede că prezența ministrului Muncii, Marius Budăi, la Târgu-Jiu, este încă o “tărăgănare” a aplicării legii de reducere a vârstei de pensionare în minerit și energie. Pe ordinea de zi a ședinței, ce va avea loc, joi, la Prefectura Gorj, se află și discuții despre planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia și majorarea salariilor minerilor și energeticienilor.

“Mi se pare încă o tărăgănare a aplicării legii. Ministrul Muncii, parlamentarii de Gorj cunosc problema. Sper ca întâlnirea să fie de bun augur. Eu în politicieni nu prea am încredere. Principalul punct al discuțiilor va fi legea de reducerea vârstei de pensionare, dar se va discuta și despre planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia și majorări salariale pentru mineri și energeticieni. Sper să se rezolve problemele. Situația e destul de tensionată. Nu știu cine o va mai putea controla, dacă va izbucni un conflict de muncă. Politicienii au cam sărit calul în ceea ce privește problema aplicării legii de reducere a vârstei de pensionare. Este o lege în vigoare și trebuie să o aplice ”, spune liderul sindical. Vasile Tivig atrage atenția că o problemă în cadrul Complexului Energetic Oltenia este și cea a reviziilor la utilaje.“ E problema administrației. Va trebui să le facă, dacă vor să continue activitatea pentru că, altfel, se duc dracu toate, cad fiarele”, a conchis liderul sindical.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *