Dezvăluiri

Reducerea vârstei de pensionare. Vîlceanu, despre plata contribuțiilor din fonduri europene: CE Oltenia NU este eligibil

Președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, îl contrazice pe deputatul USR-PLUS Gorj, Radu Miruță, în privința sumelor pentru contribuțiile ce trebuie plătite, astfel încât minerii și energeticienii să se poată pensiona anticipat.

Copreședintele USR-PLUS Gorj, deputatul Radu Miruță, a afirmat, săptămâna trecută, într-o conferință de presă, că banii pentru plata celor circa 50 de milioane de euro către stat, pentru ca minerii și energeticienii să beneficieze de reducerea vârstei de pensionare, pot fi luați din Fondul pentru o Tranziție Justă. Liderul PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, spune, însă, că cel mai mare producător de energie electrică pe bază de cărbune din România nu este eligibil pentru atragerea de bani din Fondul pentru o Tranziție Justă. “ Am tot văzut că s-a spus că pot fi plătite contribuțiile din Fondul pentru o Tranziție Justă. Complexul Energetic Oltenia nu este eligibil pentru atragerea de bani din Fondul pentru o Tranziție Justă. Aș vrea să fie foarte clare aceste lucruri, pentru că am văzut persoane care protestează și nu cunosc chestiuni ce țin de textul legii. Compania este cea care plătește contribuțiile la bugetul de pensii. Am văzut că sunt politicieni care spun că nu e povară prea mare pentru statul român această sumă. Nu statul român plătește aceste sume, ci compania”, a spus parlamentarul PNL, vineri, într-o conferință de presă. Dan Vîlceanu reafirmă că CE Oltenia nu dispune de cele 50 de milioane de euro, care ar trebui plătite drept contribuții la sistemul de pensii, pentru pensionarea anticipată a angajaților. În plus, deputatul spune că, dacă legea ar fi votată, compania ar rămâne fără angajați, 30% din personal urmând să plece acasă într-un an. Dan Vîlceanu anunță că parlamentarii PNL Gorj au depus, deja, proiectul de lege privind prelungirea condițiilor deosebite de muncă, de la 1 septembrie 2021, cu încă 2 ani.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button