Stil de viață

Remedii rapide care combat indigestia

Cel puţin o dată în viaţă, toată lumea s-a confruntat cu o indigestie, iar dieta joacă un rol crucial. Mai ales acum, după Sărbători, e bine să vă schimbaţi alimentaţia, ajutând astfel organismal să-şi revină după o perioadă în care aţi consumat mâncăruri grele. Din fericire, există câteva remedii rapide şi sigure care vă pot ajută să scăpaţi de indigestie.

Indigestia poate apărea şi ca urmare a unor boli precum gastrită, pancreatită cronică, ulcer peptic, precum şi a altor boli de stomac. Când luăm masa pe fugă, atunci când suntem anxioşi şi stresaţi, când luăm antibiotice sau steroizi, sau când consumăm alimente picante, în toate aceste cazuri poate apărea indigestia. Simptomele de indigestie pot include dureri de stomac, stări de greaţă, disconfort, diaree, aciditate, dureri de cap, gaze la stomac etc. Iată ce categorii de alimente vă ajută să scăpaţi de disconfort!

Bicarbonatul de sodiu şi sucul de fructe
Într-un pahar cu apă minerală plată, puneţi jumătate de linguriţă de bicarbonat de sodiu şi amestecaţi bine. Beţi conţinutul paharului încet şi veţi observa o îmbunătăţire. Într-un pahar cu lapte bătut, pisaţi câteva frunze de coriandru şi curry şi amestecaţi bine. Cu fiecare înghiţitură o să observaţi că vă veţi simţi mult mai bine. Nu uitaţi nici de sucul de fructe, care trebuie consumat după masă pentru a funcţiona împotriva indigestiei. Cel de ghimbir sau lămâie funcţionează foarte bine, scrie farmaciata.ro. Pentru a nu vă confrunta cu indigestia, beţi lichide după şi nu în timpul mesei, relaxaţi-vă după ce mâncaţi, evitaţi alimentele picante, evitaţi alcoolul, renunţaţi la fumat, încercaţi să nu mâncaţi foarte repede, reduceţi aportul de cofeină, evitaţi să purtaţi haine foarte strâmte, nu faceţi exerciţii fizice cu stomacul plin, aşteptaţi cel puţin 3 ore înainte de a merge la culcare.

Ceaiurile din plante
Benefice în caz de indigestie sunt ceaiurile din plante. Ceaiul de muşeţel se află în topul licorilor care fac bine în problemele digestive. Totodată, şi ceaiul de mentă este foarte bun în astfel de cazuri. Ceaiul verde este mereu un remediu excelent pentru digestie. Puteţi adăuga ghimbir şi lămâie pentru că au proprietăţi antibacteriene. În plus, scorţişoara va da un gust şi mai bun. Aşadar, puneţi în cana de ceai extract de ghimbir, adăugaţi suc de lămâie şi un băţ de scorţişoară.

Legumele verzi
Primul şi cel mai important remediu împotriva indigestiei este să reduceţi aportul de carne şi alimente procesate. Introduceţi în dietă alimentele bogate în fibre de cel puţin două ori pe zi. În caz de indigestie, sunt recomandate următoarele legume: mazărea, broccoli, dar şi pătrunjelul.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button