Dezvăluiri

Restructurarea CE Oltenia. Ce spune liderul PSD Gorj despre planurile noului ministru al Energiei

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, crede că noul ministru liberal al Energiei, Sebastian Burduja, “n-a avut răbdarea să citească programul de guvernare”.

Mihai Weber a reacționat după ce noul ministru al Energiei a declarat că va respecta Planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. În opinia președintelui PSD Gorj, liberalul Sebastian Burduja “n-a avut răbdarea să citească programul de guvernare”, de aceea a făcut astfel de afirmații. Deputatul Mihai Weber susține că a introdus în programul de guvernare a PSD “corelarea investițiilor cu retragerea capacităților existente și demararea dialogului cu Comisia Europeană”. Liderul social-democraților gorjeni reafirmă că termenele de închidere a capacităților pe cărbune din planul de restructurare a CE Oltenia sunt nerealiste, în acest moment. De aceea, Mihai Weber insistă să fie renegociate la Bruxelles. “Abordarea noului ministru al Energiei că va respecta Planul de restructurare a CE Oltenia este un motiv de îngrijorare. Însă, eu cred că n-a avut răbdarea să citească programul de guvernare, pentru că în acest program de guvernare am inclus, personal, o frază care impune corelarea noilor investiții cu retragerea din funcțiune a capacităților existente la CEO, precum și demararea dialogului cu Comisia Europeană”, a spus parlamentarul.

Mihai Weber crede că noul ministru al Energiei, Sebastian Burduja, “își va însuși din programul de guvernare al PSD” Capitolul Energie și va discuta cu forurile europene decalarea termenelor de închidere a capacităților pe cărbune.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *