Dezvăluiri

Revenirea la energia pe cărbune. DEPUTAT: Mă bucur că Europa a ajuns la concluzia că nu trebuie închis totul dintr-o dată

Șeful Green Deal, Frans Timmermans, a declarat, vineri, că Uniunea Europeană va permite revenirea la producerea energiei electrice pe bază de cărbune pentru a se adapta la criza energetică amplificată de invadarea Ucrainei de către Rusia.

Deputatul Gheorghe Pecingină a constatat că Uniunea Europeană este “labilă” în ceea ce privește legislația. În sensul că deciziile pe care le ia pe anumite domenii se pot schimba de la o zi la alta. Parlamentarul liberal spune că România ar trebui să aibă oameni cu voci mai puternice la Bruxelles, care să se bată mai mult pentru energia pe cărbune. “Aș fi bucuros, dacă această schimbare de optică nu ar avea la bază războiul din Ucraina. Oricum, este un lucru benefic că, în sfârșit, oficialii europeni au înțeles că nu suntem noi marii poluatori. De exemplu, la Complexul Energetic Oltenia, la Termocentralele Turceni și Rovinari, s-au făcut investiții de-a lungul anilor, investiții enorme pentru desulfurare, pentru a reduce cât mai mult noxele produse de arderea cărbunelui. Doar așa, teoretic, de la Bruxelles nu poți închide capacități de producere a energiei pe bază de cărbune. Mă bucur că Europa a ajuns la concluzia că nu este bine să închidem totul dintr-o dată. Uniunea Europeană este labilă privind legislația, iar vocile din România nu se prea aud la Bruxelles, din nefericire. Ar trebui să avem oameni care să susțină mai puternic acest domeniu. Nu știu dacă va trebui regândit planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia. Oricum, anunțul venit dinspre UE este o gură de oxigen. Ce trebuie să trecem pe gaz să trecem, dar să nu închidem capacități de producere a energiei pe bază de cărbune”, a declarat Gheorghe Pecingină.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button