Actualitate

Rezervele Statului intră în reparații în județul Gorj

Rezervoarele de combustibil de la rezervoarele deținute de Rezervele de Stat în Gorj vor intra în reparații. Este nevoie de reparații curente la cele 5 rezervoare pentru care este necesară înlocuirea membranelor. Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale – Unitatea Teritorială 145 Țânțăreni va beneficia de un buget de 1,87 de milioane de lei pentru lucrările de renovare.

Potrivit Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale, prin lucrarea de reparații curente se urmărește reparația a 5 rezervoare produs, în vederea încadrării în prevederile Legii 264/2017, astfel încât desfășurarea activității specifice rezervei de stat să se realizeze în condiții de siguranță în exploatare, precum și în scopul depozitării și gestionării eficiente a produselor “rezerva de stat” și o creștere a performanțelor profesionale ȋn administrarea patrimoniului Rezervă de stat.

Misiunea Administrației Naționale a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale este de a interveni operativ pentru protecția populației, a economiei și pentru apărarea țării, ȋn situații excepționale determinate de calamități naturale, epidemii, accidente industriale sau nucleare, fenomene sociale sau economice, conjuncturi externe și ȋn caz de război. Acțiunile principale desfășurate de Administrația Națională a Rezervelor de Stat și Probleme Speciale sunt:

– acumularea de produse pentru constituirea stocurilor rezerve de stat cu finanțare de la bugetul de stat;
împrospătarea stocurilor rezerve de stat;
– acumularea de stocuri de urgență, inclusiv cu finanțare din credite externe și a stocurilor de conjunctură, cu aprobarea guvernului;
– acordarea de împrumuturi pe termen scurt și realizarea ieșirilor cu caracter definitiv din rezervele de stat, cu aprobarea primului ministru;
– acordarea de ajutoare umanitare gratuite, interne sau externe, pe baza aprobării Guvernului;
– păstrarea îndelungată a stocurilor rezerve de stat în condiții de deplină siguranță cantitativă și calitativă;
– valorificarea produselor rezerve de stat disponibilizate;
– operațiuni comerciale de import – export.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *