Ultima oră

REZULTATELE ACŢIUNILOR DE PREVENIRE ȘI COMBATERE A RĂSPÂNDIRII COVID 19


În ultimele 24 de ore, sub coordonarea Instituției Prefectului, au fost desfășurate 9 acţiuni de verificare cu efective mărite în sistem integrat, împreună cu celelalte instituții implicate, în contextul prevenirii și combaterii răspândirii COVID-19.

În total, 126 de polițiști, împreună cu 23 jandarmi și 22 polițiști locali, 2 lucrători ai ISU Gorj, 4 reprezentanți ai ANPC, ANSVA și Ministerului Sănătății au acționat în zone aglomerate, unităţi de alimentaţie publică şi zonele adiacente acestora, terase și mijloace de transport în comun.

În cadrul acțiunilor, au fost verificate 128 de societăți comerciale/persoane fizice autorizate/alte zone de interes, precum și 28 mijloace de transport în comun/ mijloace de transport de agrement.

Pentru neregulile constatate au fost aplicate 42 de sancţiuni contravenţionale, în valoare totală de 25.905 lei, din care 35 de sancţiuni au fost aplicate pentru nerespectarea măsurilor de protecție individuală, în valoare totala de 2.000 de lei și 7 sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la alte acte normative, respectiv OUG 195/2002, privind circulația pe drumurile publice, Legea nr. 61/1991, pentru sancționarea faptelor de încălcare a unor norme de conviețuire socială, a ordinii și liniștii publice și Legea nr. 12/1990, privind protejarea populației împotriva unor activități de producţie, comerț sau prestări de servicii ilicite.

Forţele de ordine vor desfăşura permanent în această perioadă activităţi de verificare cu privire la respectarea prevederilor impuse pe perioada stării de alertă.

De asemenea, au fost desfășurate acțiuni de informare a cetățenilor cu privire la măsurile impuse, pe raza întregului județ, privind obligativitatea purtării măștii de protecție și păstrarea distanțării pentru toate persoanele prezente, în următoarele spații publice: piețe, parcare piețe, stații mijloace de transport în comun, zone de promenadă-zona centru și parcurile din Municipiul Târgu Jiu și orașele/comunele din județul Gorj.

Siguranța și sănătatea dumneavoastră sunt prioritare pentru noi!

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *