Actualitate

Romanescu nu-l iartă pe Vîlceanu: Nu mai puteam avea încredere

Continuă tensiunile dintre liderul PNL Gorj, deputatul Dan Vîlceanu, și liderul PNL Târgu-Jiu, primarul Marcel Romanescu.

Dan Vîlceanu a declarat, zilele trecute, că deși are o relație tensionată cu Marcel Romanescu de aproximativ 5-6 ani, nu se află într-un război cu edilul Târgu-Jiului. Liderul PNL Târgu-Jiu îi reproșează în continuare lui Dan Vîlceanu situația din anul 2016, când sondajul intern pentru desemnarea candidatului la primăria municipiului a fost trucat. În plus, Marcel Romanescu a acuzat că după ce a câștigat mandatul de primar în alegerile parțiale din 2017, consilierii locali PNL de la acea vreme, Eduard Berca și Nicolae Bobu, i-ar fi pus piedici în consiliul local. “N-am niciun război cu domnul Dan Vîlceanu. Poate avem opțiuni diferite în privința modului în care este organizat PNL și în privința strategiei pe care am abordat-o. Nu am un conflict personal cu dumnealui. Poate, ne aducem aminte de un sondaj, în 2016, prin intermediul căruia eu am fost eliminat dintr-o cursă la primăria municipiului Târgu-Jiu. Dacă acela e momentul la care se referă, ar trebui să reflecteze mai mult și să se gândească ce s-a întâmplat, în 2016, când mi-am plătit un sondaj împreună cu colegii din PNL, care, din punctul meu de vedere, ulterior, a fost trucat. Trucarea acelui sondaj ne-a adus în situația de a avea 4 ani de zile un consiliu local ostil, condus de către PSD. Ulterior, chiar dacă am câștigat mandatul de primar, a trebuit să lucrez cu o presiune fantastică venită din partea consiliului cu majoritate PSD, și nu numai, din partea consiliului, pentru că ar trebui să-și aducă aminte domnul președinte Dan Vîlceanu că 2 dintre consilierii PNL, Eduard Berca și Nicolae Bobu, votau împotriva proiectelor pe care le propuneam la ședințele de consiliu local. Mai mult decât atât, inițiau proiecte ilegale în consiliul local. Cred că lucrurile acestea i le pot aminti domnului Dan Vîlceanu. Nici nu mai putea fi încălzită această relație din momentul în care eu încredere în domnul Vîlceanu nu mai puteam să am”, a declarat Marcel Romanescu.

“Dacă era după Vîlceanu, nu aș fi fost niciodată candidatul PNL”

Marcel Romanescu spune că dacă ar fi fost după Dan Vîlceanu, nu ar fi fost niciodată desemnat candidat la Primăria Târgu-Jiu. „În 2017, nu m-a pus Dan Vîlceanu candidat, m-au pus oamenii care îi solicitau să candidez la primăria municipiului Târgu-Jiu. Dacă era după Dan Vîlceanu, nu eram niciodată candidatul PNL. Faptul că a semnat un document, nu înseamnă că și-a și dorit ca eu să fiu candidatul PNL sau eu să și câștig alegerile. Mi-aș dori să-și aducă aminte de seara alegerilor din 2017, când era invitat la o emisiune, și în momentul în care s-a anunțat câștigătorul, am văzut tristețe pe fața dumnealui. Nu știu ce s-a discutat la București, e adevărat că după ce am cerut demisia lui Ludovic Orban, mă puteam aștepta și la o astfel de reacție din partea dumnealui(nr. să nu mă vrea candidat), însă, în 2020, și dacă candidam de la Partidul Ecologist sau de la o altă formațiune, câștigam acel mandat de primar”, a conchis Marcel Romanescu.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button