Ultima oră

Românii sunt la mâna primarilor. Impozitul pe proprietăți poate fi majorat

Răsturnare de situație. Impozitele pe proprietate ar putea sa crească de anul viitor.

Impozitele pe proprietate ar putea sa crească de anul viitor cu rata inflației din 2021, adică cu 5 procente.

Deși coaliția a dat asigurări că nu vor fi majorări și că vor corecta mărirea cu mai mult de 50% facută în Senatul României, acum decizia e în mâna primarilor.

”Indiferent ce a vrut ordonanța, sau ce a trecut de Senat, astăzi, de Comisia pentru buget finanțe din Camera Deputaților nu va trece o majorare a taxelor locale. Forma care va fi adoptată în baza amendamentelor depuse de PSD, PNL, UDMR, de coaliție în general, va elimina acele majorări cu 50%, va proroga intrarea în vigoare a acelei baze de date a notarilor din România, până în 2025 cel puțin, urmând ca până atunci să identificăm eventuale lacune ale acestei forme a Ordonanței sau a legii de adoptare a Ordonanței.

Pe de altă parte, din 2025 sau din 2026, sau oricând vom fi pregătiți să o facem, să considerăm că este normal ca un imobil din centrul capitalei, care poate costa câteva milioane de euro, să aibă un impozit pe clădire de câteva sute de lei pe an, mie nu mi se pare normal.

Dar astăzi, de comisia de buget din Camera Deputaților, vor fi eliminate toate creșterile de impozite de anul viitor”, a explicat liderul PSD, Alfred Simonis.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *