Ultima oră

Două operații în premieră regională, desfășurate la Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu


Două operații în premieră regională au fost desfășurate, ieri și astăzi, la nivelul Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu. O echipă formată din trei medici au participat la efectuarea celor două intervenții de fuziune lombară.
Intervențiile au fost realizate de o echipă din care au făcut parte medicii: Ioan Branea, medic specialist ortopedie traumatologie, cu o vastă experiență în chirurgia spinală de expertiză; lucrează în Germania, la SRH Klinikum Karlsbad-Langensteinbach, una din cele mai prestigioase clinici de chirurgie spinală din Germania: dr. Dragoș Coldușu, medic specialist neurochirurg, format și el în Germania, și dr. Bogdan Niculescu, medic primar ortopedie traumatologie de la SJU Târgu-Jiu.

Pacienții au vârste de 72 și 74 de ani și aveau probleme mari locomotorii.
„Au fost două operații efectuate în premieră regională. Sunt cele mai mari operații din ortopedie și neurchirurgie. Intervențiile se numesc fuziuni lombare, care țin mai mult de partea de ortopedie, și nu neapărăt de partea nervoaspă. Alături de noi s-a aflat și domnul doctor Coludușu, care a venit de puțin timp în spital, dar care se va ocupa de cazurile neurochirurgicale și am reușit să formă o echipă, care va crește și încet-încet va rezola majoritaea cazurilor de neurochirugie și de chirurgie ortopedică spinală
„Profităm de prezența doctorului Branea, care ne ajută să creștem și să facem bine aceste cazuri, să nu avem eșecuri. Este nevoie de susținerea colegilor, căci operația decurge bine, dar după aceea este nevoie de îngrijire postoperatorie. Mulțumim colegilor noștri Dr. Dănăiață și Dr. Ionescu de la ATI II, și asistentei Brîndușoiu, au participat activ la aceste două operații. Ieri, luni, a fost o operație mai complexă; ieri și astăzi am avut doi pacienți de 72 și 74 de ani. Operații de fuziune lombară și decompresie, nu a fost o simplă hernie de disc. S-a lucrat mai mult pe partea osoasă a coloanei, dar s-a ajuns și la nervi. Pacientul a primit șuruburi, tije din titan și o cușcă între corpii vertebrali. Regional, credem noi, este o premieră. Se fac astfel de operații în centrele mari, la Cluj, București, Timișoara. Avem nevoie de această chirurgie spinală, căci sunt cazuri multe, te rogi de cei din centre să îți primească pacienții. Acum vom putea rezolva și aici astfel de cazuri. Cei doi pacienți care au fost operați mergeau 10 pași și se opreau, aveau dureri și o oboseală a membrelor inferioare, ajunseseră să nu se mai poată deplasa pentru lucruri curente, calitatea vieții dumnealor era foarte afectată“, a spus medicul Bogdan Niculescu.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button