Dezvăluiri

Rușeț: Nu e o coincidență că activitatea CEO a fost blocată într-un moment de vârf al producției la termocentrale

Unul dintre consilierii președintelui Directoratului Complexului Energetic Oltenia este de părere că blocarea activității companiei într-o perioadă de vârf de producție nu este deloc întâmplătoare. Ion Rușeț, care este și fost sindicalist, a declarat că suspendarea Acordului de Mediu pentru Cariera Minieră Roșia este legat de modificarea OUG privind decarbonarea în favoarea grupurilor pe cărbune. De asemenea, totul a avut loc într-o perioadă în care termocentralele pe bază de cărbune lucrau cu grupurile încărcate la maximum și asigurau un sfert din energia țării.

Administrația Complexului Energetic Oltenia va încerca anularea în instanță a deciziei de suspendare a Acordului de Mediu pentru Cariera Minieră Roșia. În cazul în care s-ar fi anulat Acordul de Mediu atunci situația ar fi fost dezastruoasă pentru termocentrala Rovinari. În mod clar nu s-ar fi putut funcționa prea mult timp, iar lovitura ar fi fost una dură, având în vedere că Termocentrala Rovinari asigură două treimi din producția de energie de la nivelul Complexului Energetic Oltenia.

„Nu o o coincidență că activitatea CEO a fost blocată într-un moment de vârf al producției la termocentrale. Cărbunele asigură baza Sistemului Energetic Național și grupuri avantajate de perioadele în care compania are probleme. Sunt prețuri foarte bune la energie”, a declarat Ion Rușeț.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *