Dezvăluiri

Rușeț: Nu s-a respins niciun dosar de pensionare depus de angajații CEO la Casa de Pensii


Ion Rușeț, consilier de integritate în cadrul Complexului Energetic Oltenia, a declarat că lucrurile nu sunt încă decise legat de aplicarea Legii 197 privind reducerea vârstei de pensionare. Exemplul dat de Ion Rușeț este că niciunul dintre dosarele depuse la Casa de Pensii Gorj nu a fost respins. Este cel mai probabil o atitudine de așteptare a șefilor Casei de Pensii pentru a vedea cum va fi rezolvată problema interpretării legii.

Până acum, conducerea Casei Naționale de Pensii a făcut public faptul că legea nu poate fi aplicată retroactiv. Așadar, angajații Complexului Energetic Oltenia nu pot să iasă la pensie, chiar dacă au 52 de ani și o vechime în domeniu de 25 de ani, plus stagiul de cotizare de 30 de ani. Ion Rușeț interpretează lipsa deciziilor în privința cererilor depuse ca pe un semn pozitiv pentru angajații Complexului Energetic Oltenia care vor să iasă la pense la 52 de ani.

Casa de Pensii Gorj ar fi trebuit să se pronunțe deja pe marginea primelor cereri depuse. Legea a intrat în vigoare pe 18 august. Tot de atunci au început să fie înregistrate și primele cereri depuse de către minerii și energeticienii din Complexul Energetic Oltenia.

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button