Dezvăluiri

S-a pus la cale schimbarea lui Zaharia de la Edilitara! Vezi cine-i va lua locul!

Majoritatea aleșilor locali din Consiliul Local Tg-Jiu a votat, luni, în ședință extraordinară, emiterea, către Adunarea Generală a Acționarilor societății Edilitara Public SA, propunerii de numire a celor șapte membri în Consiliul de Administrație al acesteia. Practic, hotărârea adoptată, care face parte din procesul de numire a administratorilor Edilitara, certifică faptul că selecția acestora, făcută pe bani publici de către o firmă de recrutare, e doar de fațadă, în condițiile în care cei șapte membri ai CA fac parte din cercul relațional al primarului Marcel Romanescu.

La finele lunii iulie a.c., Primăria Municipiului Tg-Jiu a încheiat un contract în valoare de 44.900 de lei cu Agenția Speranțelor SRL din Galați, pentru ”recrutarea de resurse umane”, adică selecția celor șapte administrator ai societății Edilitara Public SA.

În urmă cu câteva zile, firma de recrutare a finalizat procesul de selecție, așa că s-a trecut la următorul pas al procedurii prin care cei aleși să fie validați și să înceapă mandatul de 4 ani în Consiliul de Administrație al Edilitara.

Pe 1 noiembrie, chiar în ziua în care a fost convocată o ședință extraordinară a Consiliului Local Tg-Jiu, primarul Marcel Romanescu a inițiat proiectul de hotărâre, în vederea numirii acestora de către AGA. 11 consilieri locali au votat hotărârea, așa că acționarii societății trebuie să se reunească cât mai curând și să decidă numirea administratorilor, începând cu 12 noiembrie.

Din noul Consiliu de Administrație nu vor mai face parte Veronica Cuțitoiu și Alexandru Zaharia, iar în locul acestora urmează să fie numiți Grigore Drondoe și Sorin Costin Prună, ambii fără experiență în administrarea unei societăți care se ocupă de treburile edilitare ale urbei.

Grigore Drondoe este șef de tură la SE Rovinari și s-a aflat pe poziția 14 a listei lui Romanescu pentru un post în Consiliul Local Tg-Jiu, la alegerile de anul trecut.

Sorin Costin Prună se ocupă cu confecționarea de costume populare, prin firma Artclub SRL. Anul trecut societatea a înregistrat un profit de 162.000 de lei din această activitate, așa că Prună a crezut că poate lua decizii, din postura de membru în CA și la firma Consiliului Local Tg-Jiu. Soția acestuia a fost angajată, în urmă cu aproape doi ani, în Primăria Tg-Jiu, iar până în acel moment fusese angajată la Arta Casnică Tismana.

În Consiliul de Administrație vor rămâne Adrian Dăianu, inginer la Hidroelectrica, Grigore Jianu, secretarul general al municipiului Tg-Jiu, conferențiarul universitar Dorel Chirițescu, Ramona Nodea, administratorul public al municipiului Tg-Jiu și Nicolae Cosmin Costache, de profesie tehnician mecanic, cu toții apropiați ai primarului Marcel Romanescu.

Potrivit unor surse, după validarea administratorilor, Ramona Nodea ar urma să fie aleasă în funcția de președinte al Consiliului de Administrație, iar din acel moment începe schimbarea directorilor Zaharia și Mituțoiu.

De altfel, susțin aceleași surse, se dorește numirea lui Adrian Dăianu în funcția de director general, iar Alexandru Zaharia ar urma să fie trecut în cea de director adjunct, în locul lui Doru Mituțoiu.

Edilitara Public SA a avut, anul trecut, în medie, 477 de angajați, o cifră de afaceri de 38 de milioane de lei și un profit de 616.000 de lei.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *