Dezvăluiri

Salariații ELCFU lucrează la temperaturi extreme! Nu au grupă de muncă și nu beneficiază de reducerea vârstei de pensionare

Pompierii de la SE Rovinari dar chiar și șoferii directorilor din CEO beneficiază de reducerea vârstei de pensionare, de condiții deosebite și chiar de acei o mie de lei care reprezintă sporul de producție. În schimb, salariații ELCFU de la unitățile din Gorj și Dolj nu beneficiază de proiectul trecut recent de Camera Deputaților, privind reducerea vârstei de pensionare, aceștia apărând ambiguu în proiect la meserii asimilate. Deși nu este corect, salariații de la cai ferate uzinale sunt singurii care nu apar în acest proiect semn că ei, spre deosebire de colegii lor, vor muncii până la 65 de ani. Asta deși lucrătorii muncesc în condiții extreme, vara la temperaturi ridicate, iar iarna, la temperaturi scăzute.

Lucrătorii au fost vizitați, ieri, de către liderul Sindicatului Solidaritatea 2013, Nicu Bunoaica, care le-a promis că se bate și pentru ei.

Bunoaica spune că se poate interveni pe normele de aplicare pentru ca acești salariați sa nu fie discriminați.

Liderul de sindicat Nicu Bunoaica spune că a discutat cu salariații de la ELCFU, iar aceștia s-au plâns că au pierdut condițiile speciale fiind vânduți de un lider de sindicat, respectivul beneficiind de o vizita în Turcia și un post călduț.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *