Actualitate

Salarii de mizerie primite de personalul nedidactic din învățământ. Au avut loc proteste

Constantin Huică, președintele Uniunii Sindicatelor Libere din Învățămînt (USLI) Gorj cere creșteri salariale mai mari pentru personalul nedidactic și didactic auxiliar din învățământ. Acesta a spus că veniturile acestor categorii sunt foarte mici: „Acești oameni au fost vitregiți pe perioada pandemie, iar după ce au revenit copiii au trebuit să facă lucrări de dezinfecție.
Pentru personalul nedidactic va fi o creștere de 10%. Cu această creștere nu vor ajunge să fie plătiți conform Legii 153. Mă refer la muncitorii necalificați, care au undeva la 1.500 de lei. Muncitorii au între 1.900 și 2.200 de lei. Acestea sunt salariile cu care un angajat al școlii se întoarce la sfârșitul lunii acasă. Ne uităm la acest proiect al Legii bugetului pe anul 2023, unde guvernul anunță că pentru pensionarii care au pensiile sub 3.000 de șei se acordă un sprijin financiar de până la 800 de lei, pentru cei care au sub 2.000 de lei se acordă un venit suplimentar, dar pentru acești oameni care sunt în câmpul muncii nu se face nimic“.

În jur de 9.000 de lucrători care fac parte personalul nedidactic și didactic auxiliar din învățământ. Aceștia au protestat zilele trecute prin pichetarea unităților de învățământ.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *