Actualitate

Salariul de necrezut pe care îl primește un reputat medic gorjean

Medicul chirurg Dragoș Davițoiu, de la Spitalul Universitar București, fost manager al Spitalului Sf. Pantelimon și al Spitalului Universitar, primește un salariu de numai 10.000 de lei. Acesta este un medic deosebit de apreciat și , în plus, este cadru universitar la Universitatea de Medicină și Farmacie din București. „Primesc un salariu de 10.600 de lei, fără gărzi, care sunt o normă suplimentară de muncă. În euro, salariul pe care îl primesc este de 2.100 de euro. În Franța, salariul unui medic primar cu gradația maximă era acum 15 ani era de 4.700 de euro. Nu este o salarizare diferită într-un spital superior, cum este spitalul universitar, și un spital județean. Aceasta este legea salarizării unitare. Salariul meu a fost mărit recent cu 4-5%“.

Medicul Dragoș Davițoiu spune că nu salarizarea este principalul motiv pentru care medicii refuză să facă gărzi și mulți preferă să plece din țară, ci subfinanțarea continuă: „Nu cred că salariul este motivul principal pentru care medicii refuză să facă gărzi în sistemul public, pentru care medicii pleacă din țară și iau tot felul de hotărâri personale, care poate nu ne plac unora sau altora. Cred că în primul rând este demnitatea și poziția socială a medicului care s-a pierdut și care trebuie recâștigată.

De 30 de ani tot încercăm să facem medicină fără bani și într-o aproximare continuă. Nu avem tratamentul scris în ghidurile noastre, dar avem ceva, înlocuim cu ceva și tot timpul suntem la limita protocoalelor și de obicei sub limita protocoalelor. Haideți să facem medicină pe bani. Din momentul în care stabilim niște standarde de tratament, atunci trebuie aplicate în orice spital din România“.

   

Citește și:

Un comentariu

  1. E pe greu pentru el …da oare pentru pensionarii din tara asta care traiesc cu pensie de 1300 de lei o fi usor ?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *