Ultima oră

Sancţiuni dure pentru şoferi: 120 de zile fără permis pentru cei care circulă pe contrasens. Lista propunerilor din proiectul MAI

Vin sancţiuni dure pentru şoferii agresivi în trafic. Poliţia pregăteşte pedepse mult mai mari pentru conducătorii auto care nu respectă regulile.

Astfel, potrivit uneia dintre prevederi, şoferii care circulă pe contrasens pe autostradă vor rămâne fără permis pentru 120 de zile.

La fel, sunt vizaţi şi cei care se deplasează succesiv de pe o bandă pe alta de circulaţie sau alternează în scopul depăşirii unui şir de vehicule care circulă în acelaşi sens.

Proiect MAI: Şoferii care circulă pe contrasens pe autostradă, 120 de zile fără permis
Vizaţi sunt şi cei care întorc maşina prin folosirea frânei, dar şi cei care folosesc repetat semnalele sonore şi/sau luminoase, în scopul nejustificat de a obliga un alt şofer din faţă să elibereze banda de circulaţie.

În plus, Ministerul de Interne mai propune suspendarea permisului auto timp de 120 de zile pentru şoferii care circulă pe contrasens pe autostradă.

 

De asemenea, o altă propunere este ca permisul să fie reţinut pentru 60 de zile pentru circulaţie pe banda de urgenţă în mod nejustificat.

Decizia Poliţiei de a pregăti sancţiuni mult mai dure pentru şoferi vine după numărul tot mai mare de morţi înregistrat în accidentele rutiere.

Permis luat 60 de zile, pentru şoferii care circulă pe banda de urgenţă
Statisticile arată că, anul acesta, în primele şapte luni, au fost foarte multe persoane care au murit în urma accidentelor rutiere: peste 900. În plus, alte 2.006 au fost grav rănite.

Acesta este cel mai mare număr de victime raportat în perioada amintită, în ultimii trei ani de zile.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *