Ultima oră

Sancțiuni în valoare de peste 14.000 de lei pentru pescuit în perioada de prohibiție

În perioada 09 aprilie – 07 iunie, inclusiv 2023, conform Ordinului nr. 10/235/2023 privind stabilirea perioadelor și zonelor de prohibiție a pescuitului precum și a zonelor de protecție și refacere biologică a resurselor acvatice vii în anul 2023, au fost instituite măsuri de prohibiție pentru pescuitul comercial, recreativ/sportiv si familial în habitatele piscicole naturale.
În această perioadă, jandarmii gorjeni în colaborare cu inspectorul piscicol din cadrul Agenției Naționale pentru Pescuit și Acvacultură, reprezentanți din cadrul Gărzii de Mediu și ai Asociației Județene de Vânători și Pescari Sportivi Gorj, au executat mai multe acțiuni de impunere a respectării măsurilor de prohibiție privind pescuitul și acvacultura, în zona habitatelor piscicole naturale din județul Gorj.
În această perioadă de prohibiție, jandarmii gorjeni au constatat și aplicat un număr de 122 sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 14.300 lei, pentru pescuit în perioada de prohibiție cât și pentru alte încălcări ale legislației piscicole.
Pentru protejarea fondului piscicol, acţiunile pe linia verificării respectării prevederilor legale privind pescuitul și acvacultura vor continua și în perioada următoare.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *